Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Adamsbro – nytt svenskt märke

Just nu pågår Formex och jag är så klart på plats! Det är alltid lika trevligt att se nya produkter, träffa formgivare och prata med kollegor från andra mediehus. Det blir minst lika mycket mingel som jobb. En av höjdpunkterna på den här omgången av Formex är det svenska varumärket Adamsbro. Gå gärna förbi deras monter om du är på mässan, de finns i A-hallen, plats 5:28 – eller kika in i deras webbshop! Så snygga kuddar, puffar, mattor och möbler! Jag lovar att de kommer att synas i Hus & Hem här framöver…

Lovely Luxury från Adamsbro.

Lovely Luxury från Adamsbro.

Hus & Hem – Veckans magasin

Blev så glad när jag såg det här… men att Hus & Hem är veckans – och månadens – magasin visste ju du och jag redan… 😉

Jag har ett spännande uppdrag på Egmont Publishing. Förutom att jag är chefredaktör och ansvarig utgivare på Hus & Hem så är jag även chef för Livsstils-segmentet där samtliga titlar inom inredning, mode och antikt ingår. King är ett av varumärkena jag arbetar med och redaktionen på magasinet är helt fantastisk. Claes Juhlin är modechef på King (och tar i vår över som chefredaktör efter Per Nilsson) men han är också mycket kunnig när det gäller högkvalitativ inredning från 20-, 30- och 40-talen. Kan verkligen rekommendera hans insta:@claesjuhlin.

Claes är också intervjuad i senaste utgåvan av Residence:

Intervju med Claes Juhlin på King.

Intervju med Claes Juhlin på King.

Vasen Flask från Svenskt Tenn

Jag blev oerhört glad när jag fick vasen Flask från Svenskt Tenn i julklapp av Micke och nu står den framme på bordet i vardagsrummet. Vasen formgavs för några av år sedan av Michael Anastassiades. Han gjorde en serie för Svenskt Tenn där han tolkade några utvalda Josef Frank-objekt – vasen Flask, avsedd för att studera växtlighet, var ett av dessa. I min vas går det att studera eukalyptus.

Här finns råd om hur du tar hand om trendväxten eukalyptus!

Vasen Flask från Svenskt Tenn.

Vasen Flask från Svenskt Tenn.

Dekorera ute med ljung

Gick förbi härliga Wienercaféet på Biblioteksgatan i Stockholm och såg de här fina dekorationerna med flerfärgad ljung.

Dekorera med ljung på nytt sätt.

Dekorera med ljung på nytt sätt.

När jag växte upp hade vi aldrig ljung inomhus – min mor, som är från Lainio, var skrockfull och att ta in ljung var som att bjuda in liemannen – men att dekorea med ljung utomhus gick bra. Att arrangera ljung på det här sättet känns uppdaterat och ger en spännande effekt. Jag gillar det!

Smarta sätt att skydda ömtåliga bordsskivor

Det är inte alltid man vill lägga en duk på en ömtålig bordsskiva. Jag brukar använda gamla böcker och lägga under vaser, ljusstakar och koppar. Det skyddar bordet och ger en härlig känsla. Ett annat tips är att använda en vacker bricka eller ett underlägg i glas.

Så här ser det ut hemma hos mig:

En gammal bok fungerar som underlägg.

En gammal bok fungerar som underlägg.

En bricka i mässing skyddar bordet.

En bricka i mässing skyddar bordet.

Världspremiär på Kasthall

Idag fick jag möjlighet att se Kasthalls nya kollektion ”Legacy of Tomorrow. Det var faktiskt världspremiär! Kasthalls mattor är ett bra exempel på gediget svenskt hantverk, allt produceras i Kinna och samtliga mattor är beställningsverk. Du kan alltså få din matta exakt så som du vill ha den! Kvaliteten, designen och hantverkskunnandet imponerar. I nr 3 av Hus & Hem, som finns i butik den 6/2, har vi en intervju med Kasthalls designchef Lena Jiseborn där hon berättar den spännande historien bakom framtagandet av mattan ”Diamond”.

Här är lite tittgodis från kollektionen och visningen.

Trevlig helg!

Kasthalls kollektion "Legacy of Tomorrow".

Kasthalls kollektion ”Legacy of Tomorrow”.

Nya badrum 2018

Det som står på tur hemma hos mig när det renovering är badrummet på nedervåningen. Därför söker jag just nu efter badrumsinspiration och kan sitta i timmar och scrolla bland snygga badrumsinteriörer. Passande nog arbetar vi på redaktionen med nr 3 som är vårt stora badrumsnummer!

Fick också en förhandstitt av Vedums nyheter för 2018 och självklart delar jag med mig av det till dig.

Samtidigt som våra kök blir allt mer lika vardagsrum så blir våra badrum mörkare och mer zen-influerade. De nya badrummen är verkligen vilsamma och vitaliserande oaser … Jag gillar det. Vad tycker du?

Badrum från Vedum.

Badrum från Vedum.

Affärslunch på Hufvudsta Gård

Idag åt jag lunch på Hufvudsta Gård i Solna. Hufvudsta har en lång historia och det var här som attentatsplanerna mot Gustav III tog form. Då ägdes gården av greve Claes Fredrik Horn. När greven landsförvisades sålde hans son gården till Johan Wibom och än idag ägs Hufvudsta av familjen Wibom.

Hufvudsta Gård med skulpturen Dimman.

Hufvudsta Gård med skulpturen Dimman.

Här bedrivs numera affärskrog, det hålls matlagningskurser och lokalerna hyrs ut för möten. Maten var kanon!

En stor dos kulturhistoria bjuds det också på i form av vacker arkitektur och konstupplevelser.

På gårdsplanen står till exempel bronsskulpturen ”Dimman”. Den installerades 1916. Originalet skapades i Paris 1885 av konstnären Gusten Lindberg. Dimman finns i sju exemplar, en står vid Strömparterren nedanför Stockholms slott. En variant i marmor finns också på Nationalmuseum.