Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Bloggen tar en paus

Tyvärr kommer jag att pausa bloggen ett tag. Det har varit fantastiskt roligt och jag hoppas snart att kunna återuppta skrivandet igen, men just nu behöver jag koncentrera mig på annat. Förutom Hus & Hem så arbetar jag även med King och Retro och från och med februari kommer jag även att ha resultat- och affärsutvecklingsansvar för Egmonts sport- och friluftstitlar. Med närmare tio varumärken behöver jag minska ner på det egna skrivandet. Jag kommer inte längre att göra reportage för Hus & Hem, men jag fortsätter så klart som chefredaktör! Tyvärr får jag också pausa bloggen en stund.

Jag gör det med den här härliga bilden som kommer i nr 4 av Hus & Hem, vårt stora köksnummer. Fotograf är Birgit Fauske.

Kom ihåg att du alltid kan komma i kontakt med mig på mailen: estelle.ejdeholm@egmont.se.

Ha en underbar helg! I morgon ska jag ha födelsedagsfest på Tornvillan i Vaxholm. 🙂

 

 

Historien om Klässbols

I nummer 4 av Hus & Hem kommer mitt reportage om Klässbols linneväveri. Jag blev alldeles fascinerad av deras historia som sträcker sig tillbaka ända till 1800-talet. Springpojken Hjalmar Johansson arbetade sig upp och skapade ett framgångsrikt familjeföretag som blivit känt över hela världen och utnämnts till kunglig hovleverantör. Men det började med en vävstol hemma i köket…

De vackra klassiska mönstren har nyligen fått en uppdaterad färgskala framtagen av formgivaren Lena Bergström. Inspirerande!

Bli min nya kollega – Hus & Hem söker redaktionschef!

Du har väl sett att vi söker en redaktionschef till Hus & Hem… Det kanske är du som ska bli min nya kollega?
Här är info om tjänsten! SÖK NU!
We bring stories to life är Egmonts mission och nu söker vi dig som vill vara med på vår fortsatta resa i att skapa spännande innehåll för våra läsare.
Älskar du inredning och har lika god koll på moderna möbler som ikoniska designklassiker? Har du fingertoppskänsla för paketering i olika kanaler där bild och visuellt uttryck är minst lika viktigt som textinnehållet?
Då har vi ett spännande uppdrag för dig som redaktionschef på Hus & Hem – ett av Sveriges ledande hus- och inredningsmagasin. Uppdraget innebär ett operativt ansvar för printproduktionen med många interna och externa kontakter. Du bör vara en snabb och säker redigerare som är van att beställa frilansmaterial och ha kostnadsansvar. Rollen ställer höga krav på struktur och driv.
För att lyckas i rollen tror vi att du har:
  • Adekvat journalistisk utbildning och erfarenhet
  • Ett passionerat intresse för hem och inredning
  • Goda kontakter i branschen
  • Känsla för trender, bildval och estetik
  • Ett agilt arbetssätt och en vilja att föra en ständig dialog med målgruppen
Vi kan erbjuda en utvecklande och kreativ roll med stor frihet samt en redaktion som brinner för varumärket och har roligt tillsammans. Du får också möjlighet att samarbeta med våra kollegor i Norge och Danmark. Tjänsten är placerad vid vårt kontor i Solna, Arenastaden precis bredvid Mall of Scandinavia.
Om du har frågor kring uppdraget så är du välkommen att kontakta chefredaktör & segmentschef estelle.ejdeholm@egmont.se. Vi gör urval löpande så tveka inte att skicka in ditt CV om du tror att detta kan vara något för dig. Ansöker gör du via https://egmont.easycruit.com/vacancy
Senast den 19 februari behöver vi din ansökan!
Hus & Hem är Sveriges mest älskade hus- och inredningsmagasin! Här finner du intressanta hemma hos-reportage, vackra trädgårdar, spännande arkitektritade nybyggen och massor av gedigen kunskap och råd för ditt boende. Magasinet utkommer med 14 nummer per år + 1 oneshot. Varumärket finns även i digitala kanaler, vi arrangerar resor och bedriver E-handel.
(Den fina omslagsbilden på vårt nya omslag är fotograferad av Karl Anderson.)

Vinter i Stockholms skärgård

Vintern är verkligen här igen! Hemma hos mig täcks hela trädgården av snö vilket ger en nästan sagolik känsla och det är så vackert när frosten lägger sig kring trädens grenar och gnistrar likt diamanter. Det är något speciellt med vinter i skärgården.

Hur ser det ut hemma hos dig?

Adamsbro – nytt svenskt märke

Just nu pågår Formex och jag är så klart på plats! Det är alltid lika trevligt att se nya produkter, träffa formgivare och prata med kollegor från andra mediehus. Det blir minst lika mycket mingel som jobb. En av höjdpunkterna på den här omgången av Formex är det svenska varumärket Adamsbro. Gå gärna förbi deras monter om du är på mässan, de finns i A-hallen, plats 5:28 – eller kika in i deras webbshop! Så snygga kuddar, puffar, mattor och möbler! Jag lovar att de kommer att synas i Hus & Hem här framöver…

Lovely Luxury från Adamsbro.

Lovely Luxury från Adamsbro.

Hus & Hem – Veckans magasin

Blev så glad när jag såg det här… men att Hus & Hem är veckans – och månadens – magasin visste ju du och jag redan… 😉

Jag har ett spännande uppdrag på Egmont Publishing. Förutom att jag är chefredaktör och ansvarig utgivare på Hus & Hem så är jag även chef för Livsstils-segmentet där samtliga titlar inom inredning, mode och antikt ingår. King är ett av varumärkena jag arbetar med och redaktionen på magasinet är helt fantastisk. Claes Juhlin är modechef på King (och tar i vår över som chefredaktör efter Per Nilsson) men han är också mycket kunnig när det gäller högkvalitativ inredning från 20-, 30- och 40-talen. Kan verkligen rekommendera hans insta:@claesjuhlin.

Claes är också intervjuad i senaste utgåvan av Residence:

Intervju med Claes Juhlin på King.

Intervju med Claes Juhlin på King.

Vasen Flask från Svenskt Tenn

Jag blev oerhört glad när jag fick vasen Flask från Svenskt Tenn i julklapp av Micke och nu står den framme på bordet i vardagsrummet. Vasen formgavs för några av år sedan av Michael Anastassiades. Han gjorde en serie för Svenskt Tenn där han tolkade några utvalda Josef Frank-objekt – vasen Flask, avsedd för att studera växtlighet, var ett av dessa. I min vas går det att studera eukalyptus.

Här finns råd om hur du tar hand om trendväxten eukalyptus!

Vasen Flask från Svenskt Tenn.

Vasen Flask från Svenskt Tenn.

Dekorera ute med ljung

Gick förbi härliga Wienercaféet på Biblioteksgatan i Stockholm och såg de här fina dekorationerna med flerfärgad ljung.

Dekorera med ljung på nytt sätt.

Dekorera med ljung på nytt sätt.

När jag växte upp hade vi aldrig ljung inomhus – min mor, som är från Lainio, var skrockfull och att ta in ljung var som att bjuda in liemannen – men att dekorea med ljung utomhus gick bra. Att arrangera ljung på det här sättet känns uppdaterat och ger en spännande effekt. Jag gillar det!