Philips nya TV presenterades på lyxhotellet Ett hem i Stockholm.

Lisa Grahners nya design – lyxig OLED TV

Lisa Grahner är ett stort namn när det gäller industridesign och hon arbetar åt bland andra Moooi, Marks & Spencer och KLM. Hennes senaste lansering är en ny lyxig TV – Philips OLED 973 – som hennes team tagit fram tillsammans med Philips designchef Rod White. TV:n har precis fått pris för sin design. Jag fick träffa Lisa under pressvisningen som hölls på lyxhotellet Ett hem och jag var så klart nyfiken på hur hon arbetar och vilka trender hon tror på.

Jag träffade industriformgivaren Lisa Grahner.
Jag träffade industriformgivaren Lisa Grahner.

–Jag jobbar ständigt med att ta fram Mood Boards och trendböcker, berättade hon. I teamet brukar vi ligga två år i förväg så alla trender som vi jobbar med slår inte igenom. Den trend som jag tog med mig i arbetet med den nya TV:n var ett tema som vi lite ironiskt kallade The Art of Boredom. Det är en individualistisk och renodlad stil där ingenting onödigt får plats och där allt är väl genomtänkt.

–Jag tror att trenden där vi väljer bort allt onödigt kommer att fortsätta, säger Lisa. Vi behöver inte så mycket och det vi vill ha väljer vi med omsorg. Jag tror också på fler röststyrda produkter. Min formgivning ska vara helt fri från sådant som är onödigt och jag är alltid nyfiken på nya material.

Lisa förklarade också att den största utmaningen hon har är att forma så enkla produkter som möjligt och samtidigt få till en design som har förutsättningar för att bli ikonisk.

Nya TVn med extra tunn skärm, belysning som kan spridas i hela rummet samt for med textil från danska Kvadrat.
Nya TV:n med extra tunn skärm, belysning som kan spridas i hela rummet och fot som klätts med textil från danska Kvadrat.

Jag måste också dela mig mig av den fantastiska miljön från hotellet Ett hem, där pressvisningen hölls:

Svit i hotellet Ett Hem, Stockholm.

Samtliga bilder från hotellet Ett Hem i Stockholm.