Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Blomstrande tapetnyheter från Photowall

Photowall presenterade nyligen tapetkollektionen ”Flora Hysterica” som är ett samarbete med Martin Bergström. Kollektionen innehåller fem tapetmönster som alla föddes ur Martin Bergströms alldeles egna herbarium. Den äldsta växten i samlingen har daterats till början av 1800-talet.

– Arbetet med blommor har alltid varit återkommande i mitt skapande och det är kul att det nu har resulterat i en tapetkollektion tillsammans med Photowall. En blomma som plockades för ungefär tvåhundra år sedan finns kvar som en tidskapsel bland pappersarken. Jag ser det som att denna tapetkollektion skapar en möjlighet för den lilla blomman att få blomma igen, att tidslinjen som påbörjades fortsätter, säger Martin Bergström.

Tapetkollektionen ”Flora Hysterica” säljs exklusivt hos Photowall och kan beställas som måttanpassade fototapet för 325 kronor per kvadratmeter.

Interiörbilderna är stylade av Martin Bergström och fotograferade av Thomas Klemensson.

Trevlig start på veckan!

Kram Matilda

Triss i fredagsbukett

Posted on 0

Redan fredag! Denna vecka har verkligen gått i rasande fart. Det har varit mycket att göra på jobbet, allt från filmkurs och pressvisningar till att skapa moodboards och skriva texter. Jag gillar verkligen att dagarna ser så olika ut och uppskattar verkligen variationen i mitt arbete. Ingen dag är den andra lik.

Men nu är det snart helg och det får firas med tre favoritbuketter som jag skapat och som vi har visat i tidningen.

Foto: Karl Anderson

Trevlig helg!
Kram Matilda

Pressvisning – Ellos

Igår var jag bjuden till Ellos pressvisning som de hade på restaurangen Supper här i Stockholm. Vi åt god lunch och fick spana in nyheterna för våren och sommaren.
Allt går i en härlig färgskala som känns harmonisk och rogivande. Olika material blandas, så som sammet och lin. Men det finns också mycket rotting i kollektionen, allt från fåtöljer till rullvagnar.

   

 

Fyra favoriter från Ellos SS18:

Pall, h 44 cm, diam 35 cm, 549kr, Ellos.
Rullvagn Berrico i metall och rotting 67x40 cm, Ellos.
Örngott Dahlia i linne, 50x60 cm, 199 kr, Ellos.
Fåtölj Tobago i rptting, h 100 cm, 1 499 kr, Ellos.

Pall, h 44 cm, diam 35 cm, 549kr.
Örngott ”Dahlia” i linne, 50×60 cm, 199 kr.
Rullvagn ”Berrico” i metall och rotting 67×40 cm, 1 799 kr.
Fåtölj ”Tobago” i rotting, h 100 cm, 1 499 kr.

Nu väntar städning och rensning på min arbetsplats och skrivbord, vi ska nämligen flytta runt här på kontoret och byta platser. Det är ett ganska gediget jobb för en stylist att flytta. Behöver jag säga att man samlar på sig en hel del ”bra att ha-saker”.. I mina skåp gömmer sig bland annat en låda med drivved och pinnar, vackra tapetprover och massvis med bomullsband, jutesnöre, sidenband och alla är självklart uppdelade i olika påsar efter färg. Jag hoppas att jag blir klar idag..

Kram Matilda

I´m in love – Gucci Décor

Har du sett så mycket härligt på en och samma gång? Färgfest, lekfullhet och massvis med fantasi. Gucci Décor har helt magiska produkter som verkligen livar upp denna måndag!

482751_ZAF18_5675_001_100_0000_Light-Velvet-cushion-with-Angry-Cat-embroidery
495703_ZAW25_4910_001_100_0000_Light-Chiavari-chair-with-embroidered-moth
488530_ZAW20_2861_001_100_0000_Light-Tropical-three-panel-screen
482816_ZAW02_6367_001_100_0000_Light-Chiavari-chair-with-embroidered-cat
488531_ZAW22_7142_001_100_0000_Light-Lurex-jacquard-three-panel-screen
482742_ZAF17_3608_001_100_0000_Light-Velvet-cushion-with-tiger-embroidery

Spana in deras hemsida här för att se mer av deras fantastiska inredning.

Apropå färgfest, du har väl inte missat Hus & Hems färgkurs? Du hittar den på vår hemsida, klicka här för att komma direkt till alla våra kurser.

Kram Matilda

 

Forever pink – Nyheter från Bolia

Posted on 1

Det är ju ingen tvekan om vilken färg som kommer att synas mest i inredningsvärlden i år. Rosa i olika nyanser har funnit med ett tag men nu fullkomligt bombarderas vi av rosa från alla olika håll. Här kan vi se bilder från Bolias nyheter för våren. Puderrosa är ett tydligt tema och nya spännande former syns i deras möbler. Spana in en del av nyheterna här under.

      

Foto: Bolia

Stolsserien Palm är designad av Says Who och kommer i flera olika utföranden. På Bolias hemsida kan du designa din egen.

Snart helg! Det firas med rosa prinsesstårta här på jobbet.

Kram Matilda

 

Speglar – Vackra smycken på väggen

Spegelbonanza! Jag är helt tokig i speglar just nu och tycker mig se många fina former ute i butikerna. Perfekt att ha som ett vackert smycke på väggen eller i tillsammans med tavlor och i en stor tavelvägg. Jag har samlat mina favoriter här på bloggen. Hittar du någon du gillar?

moodboard speglar

 

Spegel ”The Loop” i mässing, diam 32 cm, 480 kr, House Doctor. Mässingsfärgad spegel med hängare ”Annie”, h 35 cm, br 87 cm, 799 kr, Ellos. Spegel i bambu, ca 49 cm diam, 149 kr, Indiska. Svampformad spegel ”Mushroom”, 110×110 cm, 2 255 kr, House Doctor. Spegel ”Lellie”, diam 100 cm, 3 199 kr, Lene Bjerre. Spegel ”Adorn” med mässingsdetalj, 35×35 cm, 1 000 kr, Ferm Living.

Kram Matilda

 

Lördagsläsning – Hus & Hem nr4

Nummer fyra är Hus & Hems stora köksnummer. Detta år har vi inte mindre än två kollegors kök med i tidningen. Redakationschefen Liselottes nyrenoverade kök från Ballingslöv och chefredaktören Estelles lantliga skärdgårdskök, även det har fått en make over. Båda är riktigt fina tycker jag och många bra tips att ta med sig om man själv ska renovera eller uppdatera sitt kök.
Vi har också fem fantastiska hem, trendspaning och vackra trädgårdar. Bland annat en trädgård från mina hemtrakter, nämligen idylliska Kinnekulle.

Omslagsfoto: Sofi Sykfont. Styling: Camilla Julner.

Hoppas du hittar något som inspirerar dig i tidningen!

Kram Matilda

Längtar till våren och planterar sticklingar

Vi har en del växter på jobbet så igår tog jag med några sticklingar hem, bland annat förra årets pelargon, Kronprinsesse Mary och en Doktor Westerlund. Den sistnämnda har blivit en stor favorit den senaste tiden men jag har inte haft någon hemma. Växten på kontoret har tagit sig rejält så jag hoppas att den lilla sticklingen kommer att trivas lika bra hemma hos mig. Jag passade också på att sätta några sticklingar från mitt elefantöra här hemma. Håll tummarna nu för att de tar sig.

Nu är det inte många timmar kvar tills det är helg. Det ska firas med lite käk på restaurangen Bird här i Stockholm.

Trevlig fredag! Kram Matilda

Skapa stilen – Skönt bohemiskt

Va tiden går fort! Nummer tre har funnits i handeln i flera veckor och jag har inte gjort ”skapa stilen” till omslaget ännu. En gång om året gör jag alltid en styling i tidningen som vi kallar för Inred med växter. Vi vill lyfta fram hur enkelt det faktiskt är att inreda med grönska och vackra blommor, och så ger min kollega Anette som är trädgårdsspecialist sina bästa skötseltips till växterna. Ett roligt samarbete som brukar vara väldigt uppskattat av våra läsare. I år skapade vi två stilar, både inredningsmässigt men också två växtstilar. Vi lägger också in olika skötselråd i stilarna.

Skönt bohemiskt – Detta är omslagsbilden som du ser lite längre ner. I denna stil samsas gamla terrakottakrukor och rottingmöbler med lyxiga materialval och en dagbädd från Svenskt Tenn. Krukväxterna i denna stil har stora blommor och blad och kräver en del skötsel. Mycket vatten och näring och blommorna vill gärna ha solljus, men får inte stå direkt i solen. En växtlampa är att föredra under den mörkaste årstiden.

Den andra stilen kallar vi för Stilren natur, där har växterna en betydligare lättare skötselnivå. Där har vi inrett med bland annat suckulenter, filodendron och flasklilja.

Hela jobbet hittar du som sagt i nummer tre. Där finns fler inspirerande bilder och såklart massvis med växttips från min kollega Anette.

Omslagsfoto: Karl Anderson. Köpställen till denna bild hittar du i Hus & Hem.

moodboard

 

Golvlampa i metall, h 142 cm, 6 245 kr, Le Klint. Kruka i cement, h 14 cm, 149 kr, Mio. Fåtölj i bambu, ca 3 150 kr, Tine K. Soffbord, h 37 cm, längd 68 cm, 2 695 kr, Muuto. Handmålad fågel, h 15 cm, 599 kr, Kay Bojesen. Dagbädd, längd 195 cm, br 80 cm, 6 400 kr, Thesofastore.se. Kuddfodral i sammet, 40×60 cm, 595 kr, Chhatwal & Jonsson.
Kram Matilda

 

Gamla nyheter från Boråstapeter

Hemma har jag färg på varenda vägg, inte en enda tapet någonstans. Men nu är jag jättesugen på att tapetsera i köket. Jag vet att det skapar en ombonad känsla så fort man får upp lite mönster på väggarna och jag tror det skulle göra sig väldigt bra i vårt annars vita kök. Och jag blev ännu mera sugen på en tapet nu när jag såg Boråstapeters kollektion ”Anno”.

”Anno” är en kulturhistorisk kollektion där Boråstapeter har samlat mönster från 1500-talet fram till 1920-talet. Tapeterna kommer från allt från slott och herrgårdar till små torp. Några av tapeterna sitter till och med fortfarande uppe efter flera hundra år. Så häftigt!

Boråstapeters designer Sissa Sundling berättar:
– Jag har lagt stor vikt vid att bibehålla originalens karaktär och trycker därför alla tapeter med limtryck för att få den äkta känslan. De flesta tapeter har fått behålla sina originalfärger, men jag har kompletterat med tidsenliga färger som även fungerar för moderna hem.

”Waldemar”

”Siri”

”Rosenvinge”

”Slottsteatern”

”Foglavik”

”Krusenberg”

Såg du någon du gillade? Min favorit är nog ”Siri”, men i färgställningen med rosa blommor och gröna blad. Hela kollektionen hittar du på Boråstapeters hemsida.

Kram Matilda