Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Gamla nyheter från Boråstapeter

Hemma har jag färg på varenda vägg, inte en enda tapet någonstans. Men nu är jag jättesugen på att tapetsera i köket. Jag vet att det skapar en ombonad känsla så fort man får upp lite mönster på väggarna och jag tror det skulle göra sig väldigt bra i vårt annars vita kök. Och jag blev ännu mera sugen på en tapet nu när jag såg Boråstapeters kollektion ”Anno”.

”Anno” är en kulturhistorisk kollektion där Boråstapeter har samlat mönster från 1500-talet fram till 1920-talet. Tapeterna kommer från allt från slott och herrgårdar till små torp. Några av tapeterna sitter till och med fortfarande uppe efter flera hundra år. Så häftigt!

Boråstapeters designer Sissa Sundling berättar:
– Jag har lagt stor vikt vid att bibehålla originalens karaktär och trycker därför alla tapeter med limtryck för att få den äkta känslan. De flesta tapeter har fått behålla sina originalfärger, men jag har kompletterat med tidsenliga färger som även fungerar för moderna hem.

”Waldemar”

”Siri”

”Rosenvinge”

”Slottsteatern”

”Foglavik”

”Krusenberg”

Såg du någon du gillade? Min favorit är nog ”Siri”, men i färgställningen med rosa blommor och gröna blad. Hela kollektionen hittar du på Boråstapeters hemsida.

Kram Matilda