Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Trädgård 2019!

Av Posted on Inga taggar 0

Nu har vi börjat jobba för fullt med alla härliga reportage för 2019, och i går var jag i Pias trädgård söder om Stockholm. Hon guidade oss runt i sin välplanerade och vackra utemiljö, där hon bland annat har skapat rabatter i samma färger som hennes brudbukett.

Trädgårdsägaren Pia, jag och fotografen Ester Sorri.

Rosens dag hos mig

Av Posted on Inga taggar 0

I dag är det Rosens dag hos mig, när den första ‘Alchymist’ slagit ut! Tycker blommorna är så häftiga att följa, när de skiftar färg från guldgult över till rosa och sedan vitt. Om några dagar finns säkert alla färger på samma buske.

Egentligen firas ju Rosens dag 2 juli, med en massa evenemang och öppna trädgårdar runt om i Sverige. En dag att boka in! Hoppas bara att det fortfarande finns rosor i parker och trädgårdar, kanske andra blomningen – vem vet.

Hoppas du får en härlig helg var du än befinner dig!

Klätterrosen Alchymist.

Vid min grind

Av Posted on Inga taggar 0

Så här såg det ut vid min grind när jag gick ut i morse. Det underbara trädet gulved blommade för fullt med sina doftande klasar, och de första knopparna hade slagit ut på honungsrosen i bågen över grinden. Det är faktiskt en månad tidigare än vanligt hemma hos mig. Lite konstigt, men helt underbart! Hoppas du får en fin Nationaldag!

Gulvedens klasar med vita doftande blommor.

Den första honungsrosen har slagit ut, ser du den gula blomman?

Första bondpionen fångad på bild, när jag är på väg ut genom grinden.

Konsten att blanda vilt och tamt

Mitt utflyktstips denna helg är till Järna söder om Södertälje, närmare bestämt Skillebyholm med Steiner-seminariet och parken ner mot havet. Det är en fantastisk plats där man kan lära sig att blanda vilt och tamt så att det blir en underbar helhet. Här kan man sitta bland förgätmigej och beundra de ståtliga buskpionerna, med murreva i de vackra stenläggningarna. Passa på, passa på, för underbart är verkligen kort denna konstiga sommar.

Buskpion Paeonia rockii.

Underbar bänk att sitta på bland blommande förgätmigej.

Murreva i stenparti och stenläggning.

Buketter med stil

Av Posted on Inga taggar 0

Den här veckan har det tyvärr inte blivit så mycket trädgård för mig, trots att vädret har lockat utanför rutan . Tillverkare och butiker har visat höstens nyheter, och då har jag i och för sig sett en massa fina blommor. Här är några buketter stylisten Annika Kampmann gjort, som verkligen tolkade de olika stilarna i Hemtex bäddtextil-kollektioner. De visades på Livrustkammaren, och utanför rutan var Stockholms slotts innergård. Och gissa vad som tuggade sig fram på den, två stycken robotgräsklippare… Stilbrott av monumentala mått, men gräsmattan blir förstås fin. Hoppas du får en härlig helg med massor med blommor!

Skirt och naturligt, passar till linne i jordiga toner.

Doftande luktärter i milda nyanser, perfekt till art deco-inspirerat i milda toner.

Engelsk ”cottage garden”, fint till ett William Morris-inspirerat mönster.

Rabatt i förvandling

Av Posted on Inga taggar 0

Det känns som om det händer något i min perennrabatt varje dag. Just nu lyser herrgårdspionen klarröd och bredvid den ett löjtnantshjärta. Tycker dock att det engelska namnet är mycket vackrare – bleeding heart… Den vita tovsippan är en sådan där tacksam blomma, som trivs i min lerjord utan något pyssel. Och längst bort glimtar vårkragen till. Nu ska jag gå ut och njuta lite av vårkvällen och se om något har hänt sedan jag tog bilden. Önskar dig en härlig vårhelg!

Herrgårdspionen och perennkompisarna i juni.