Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

God morgon på Svenskt Tenn!

Tillbaka från semestern och många sköna dagar i trädgården. Jag har förstås lidit med trädgården och med alla som har drabbats ännu värre av torkan, men samtidigt njutit av att bara inte orka att göra något.

I morse var det en riktig höststart när Svenskt Tenn i Stockholm bjöd in till pressfrukost. Jag gillar inte att skriva ordet höst, men det var precis så det kändes – och på ett härligt sätt. Svenskt Tenn tar hela tiden fram nya produkter i Estrid Ericsons anda, dels från arkivet och dels från samtida designers. Nu presenteras fyra föremål, varav ett fantastiskt fint bord. Bordet är designat av norskan Marianne Andersen och tillverkat av en smed i Sörmland. Jag tycker det är så fint, och skulle så gärna vilja ha det som blomsterbord – ni vet den där tiden när alla krukväxter som varit på semester på uteplatsen ska in.

Blomstrande gränd

Av Posted on Inga taggar 0

Jag blev så glad en morgon när jag stötte på den här blomsterbutiken i Gamla stan i Stockholm. Här på kullerstenen där det trångt mellan väggarna grönskar det och blomstrar. Det är Christoffer som går in i sin butik för att hämta mer blommor och ställa ut i gränden. En miniträdgård, mitt i stan.

Blomsterbutiken i Gamla stan förvandlar gränden till en liten trädgård.

Palettbladsvakt

Av Posted on Inga taggar 0

Så här kan det se ut när man har fått förtroendet att vara palettbladsvakt! Några är mina, men de flesta är min dotters. Visst är det en fantastisk färgvariation på bladen och växtkraften är enorm. Släkt med nässla, så något annat vore förstås konstigt. Snart är det dessutom dags att toppa några av plantorna, och då blir det ännu fler krukor…

Palettblad på semester hemma hos mig.

När örterna tar över

Den här tiden börjar det kännas som om all grönska växer mig över huvudet, speciellt i min kryddträdgård som har fått både sol och vatten – även om det inte har kommit i form av regn. Men i går tog jag mig samman och plockade lite örter och gjorde mitt örtsalt. Ungefär fyra delar örter till en del flingsalt blir en vansinnigt god krydda! Jag mixar i matberedaren och torkar på stora fat. På vintern använder jag den till absolut allt, från rotfrukter i ugn till grytor och soppor.

Om du tycker att det varit lite tyst från min horisont några dagar beror det på att jag varit ledig. Och så förstås gör vi klart alla tidningar inför sommaren, så att det finns något härligt att ta del av för dig och alla andra kära läsare.

Ha det fint i sommarkvällen!

Min kryddträdgård är ett enda grönskande hav.

Trädgård 2019!

Av Posted on Inga taggar 0

Nu har vi börjat jobba för fullt med alla härliga reportage för 2019, och i går var jag i Pias trädgård söder om Stockholm. Hon guidade oss runt i sin välplanerade och vackra utemiljö, där hon bland annat har skapat rabatter i samma färger som hennes brudbukett.

Trädgårdsägaren Pia, jag och fotografen Ester Sorri.