Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hönornas tid är nu!

Av Posted on Inga taggar 0

Jag tycker det är så härligt att se mina höns ute i trädgården. De trivs verkligen, och det finns fortfarande en hel del bar jord där det inte gör något om de sprätter. Tycker också att naturen har ordnat det bra när det gäller hönsens beteende. Hönor kan flyga, men de vill gärna sätta sig på något stadigt innan de flyger vidare. Därför brukar jag sätta upp ett lågt stängsel, så att hönsen håller sig på rätt plats i min trädgård – långt borta från rara blommor och spröda frösådder. Det är verkligen roligt att leva med djur, man lär sig alltid något nytt. I min bok ”Börja med höns i trädgården” delar jag med mig av en massa saker jag har lärt mig genom åren, tillsammans med många experters och andra hönsägares goda råd. Här är min fina Brahmahöna ute på promenad, med sina systrar i bakgrunden.

Solig helg!

Av Posted on Inga taggar 0

Visst finns det mycket att göra i trädgården, men jag försöker lägga mycket tid på att bara vara. Nu är ju den härliga tiden här när man kan njuta i solen med en kopp kaffe – och cupcakes. Det är så barnsligt gott! Här fikar jag med min dotter. Om någon undrar över tallriken är det Gustavsberg, Wilhelm Kåge designade mönstret ”Avis” i början av 1900-talet. Gillar verkligen udda fat och assietter från förr sekelskiftet och tycker de passar så bra på sommaren. Dessutom gör det ingenting om någon tallrik går sönder, jag har oftast bara en av varje och det finns mer att fynda på loppis.

Önskar dig en härlig helg i solen!

Vilken höjdare!

Längtar efter att kylan nattetid ger med sig, så att jag kan befria fönsterbrädan från lite krukor. Denna physalis var en decimeterhög planta i höstas, plockade in den från grönsakslandet – antagligen frösådd från kompostjord. Under vintern har den vuxit sig så hög att fönstret snart inte räcker till, och då är de ändå väldigt höga. Vet inte om det syns, men det har redan hunnit komma ett par hyllen.

Blomsterbutik med recykling

Måste berätta att jag har en ny favorit när det gäller loppis och recykling: ReTuna Återbruksgalleria i Eskilstuna. Det är stadens sätt att organisera sin soptipp kan man säga. Allt som går att återanvända sorteras upp i butiker med olika inriktning, bland annat en blomsterbutik. Så här fint kan det bli om man tänker till lite. Visst blir man shoppingsugen!

Herrgårdsfint i blått och vitt.

Lantlig terrakotta i retroskåp.

Klarglas sorterat efter färg i Lifestyle-butiken.

 

Här kan du läsa mer om ReTuna.

Vintersådden tar sig

Spenat är ett fantastisk gröda, som klarar vintertemperaturer alldeles utmärkt! Den här sådden fixade nätter med sådär 12 minusgrader i mitt växthus, utan isolering eller tilläggsvärme. Jag har haft sålådan täckt med fiberduk. Nu ser spenaten så här fin ut och jag har gott hopp om att kunna knipsa några blad till salladen om ett par veckor.

Spenat på tillväxt, trots den kalla våren.

Äntligen vår!

Av Posted on Inga taggar 0

Det är som om en massa vårblommor har legat på lut i rabatten, beredda på att göra entré. Och i helgen var det dags. Hemma hos mig visade sig en massa krokus, men priset för vackraste skrud tog ändå irisen ‘Katharine Hodgin’. Tycker det är ett underverk varje år, ena dagen syns hon bara som en liten pinne i rabatten, för att nästa dag har slagit ut i en decimeterstor blomma.

Snökrokusen slår ut i vårsolen.

Underbara Iris ‘Katharine Hodgin’.

Retrovas i fin form

Det är så roligt att väggvasen kommer tillbaka på bred front. Jag har själv en vas i porslin från mormors hem, antagligen 40-tal. Tycker det är en fin tanke att alltid ha den hängande på väggen, beredd på en fin blomma. Den här keramikvasen från Lindform tycker jag är fantastisk fin! Faktiskt i samma form som min mormors gamla vas, men uppdaterad när det gäller struktur och glasyr. 

Solig helg!

Av Posted on Inga taggar 0

Minsta lilla solstråle lockar fram snökrokusen i min rabatt. I går när jag gick ut på en kvällspromenad var det visserligen grått, men under den korta halvtimmen såg jag tre sträck med tranor och ett sträck med svanar. Och hela tiden flöjtade koltrasten. Nu ser jag fram emot en helg när det faktiskt kommer att bli sådär härligt vårligt igen, med kaffe på trappen och nya vårtecken.