Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Uteliv som i Marrakesh

Av Posted on Inga taggar 0

De här dynorna skulle passa perfekt på min bänk på uteplatsen under tak.

I dag hade Ellos Home pressvisning av möbler och textilier för uteplatsen, med färgskala hämtad från Marrakesh. Det började med en resa till Marocko för att köpa in vintage-mattor. Formgivarna blev så inspirerade av färgnyanserna, att det resulterade i den här helt nya kollektionen. Samma toner har använts på olika material, som sammet och lin, och ger då helt olika intryck. Till känslan bidrar förstås också tonerna från piano. För att inte tala om grönskan!

Kryddkrasse helt enkelt

Kryddkrasse, superlätt att odla när man längtar efter lite grönt.

Lättaste odlingen man kan tänka sig är att strö ut lite fröer kryddkrasse på ett fuktat hushållspapper. Kanske är det därför man glömmer bort det… Efter några dagar har man gott grönt att klippa på på smörgåsen eller salladen. Så här fint blev det på en gammal assiett.

Bjud in fåglarna

Av Posted on Inga taggar 0

Här kan en liten talgoxe nog känna sig hemma.
Foto: Trude Lindland

Nu är småfåglarna ute och rekar, snart är det dags att sätta bo. Jag tycker talgoxens läte är ett av de härligaste vårtecknen. I går var det första gången jag hörde den uppfordrande trudelutten precis utanför jobbet. Hög tid att sätta upp en fågelholk alltså.

Härlig vårkänsla

Att driva fram blommande och grönskande kvistar förhöjer verkligen vårkänslan i hemmet. Jag brukar ta in några kvistar från fruktträden när jag ändå

Vackert stilleben med grönskande kvist i keramikvas från Kähler/Royal Design. Lampan och den vita vasen från Jotex. Den lilla vasen och ljuslyktan till vänster från Paradisverkstaden. Styling, Polhems sommarvisning.

beskär dem på vårvintern. Och forsythia är ett säkert kort om man snabbt vill få lite solgula blommor.

Pelargon på gång

Av Posted on Inga taggar 0

Nu har jag tagit sticklingar på förra årets pelargon, Kronprinsesse Mary. Undrar bara om kattungen kommer att materialisera sig när jag sätter sticklingarna? Foto: Minna Mercke Schmidt/Blomsterfrämjandet

Pelargonsticklingar på gång på mitt skrivbord.

Förra årets pelargon, Kronprinsesse Mary, var helt underbar tycker jag med sina vita små rosenknoppsblommor. Sedan den fick sin utmärkelse har den stått och blivit allt rangligare i en kruka på jobbet. Nu är den nedklippt och nya sticklingar står i en mugg på skrivbordet, på väg hem till kruka och jord. Dessutom räckte sticklingarna till Estelle, Matilda och Lotta också!