Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Krukväxter genom 50 år

Av Posted on Inga taggar 0

Tänk vad präglad man är på samtiden. Det gäller även valet av de krukväxter man omger sig av, trots att i alla fall jag tycker att min fönsterbräda bara speglar min egen smak. Jag tänkte på det när jag såg Blomsterfrämjandets kavalkad med anledning av branschorganisationens 50-årsjubileum. Retrokrukväxterna ställdes ut nyligen på Formex, och där fanns de allihop – från mammas saintpaulia 1969 till min egen blå hortensia vid grinden 2018.

1968 var saintpaulia populär.

1978 ville alla ha en tålig kalanchoe.

1988 var paraplyaralia på modet.

1998 stod nya varianter av kornettblomman, med kortare blad, på varje fönsterbräda.

2008 gav brudorkidén och rosenkallan hemmet färg och tropisk känsla.

2018 är vi många som gillar hortensia.

Tror att jag ska ha en liten Sainpaulia på fönsterbrädan i vinter, den är ju ändå rätt söt. Kanske har vi gått varvet runt, så att den kan bli på modet igen.