Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Veckans miljöhjälte: Like på Lego

Foto: Shop.lego.com

Att kalla Lego för miljöhjälte är kanske lite magstarkt. Som det ser ut idag så gör de ju sina produkter av plasten ABS, som kräver relativt mycket olja vid tillverkningen. Enligt idg.se krävs det två kilo olja till råmaterial och energiförbrukning för att få fram ett kilo ABS-plast.

Men nu satsar leksaksjätten 200 miljoner dollar (!!!) på att hitta alternativa material. Men det ska vara ett material som håller i längden – för lego ärvs ofta mellan generationer. Än så länge har Legoutvecklarna tittat på polylaktid, en naturligt nedbrytningsbar polyester som görs av majsstärkelse eller rörsocker. Projektledaren Allas Rasmussen säger till idg.se att de är mycket nära, men än så länge klickar inte bitarna ihop som de ska. Det funkar ett par veckor men därefter fastnar de inte vid varandra.

 

En applåd för ambitionerna – för när man har besökt Billund så inser man vilken viktig arbetsgivare Lego är. Så mycket bättre om verksamheten kan bedrivas på ett miljövänligt sätt.
Ju fler sådana här positiva förebilder, desto fler kommer efter.

No Comments Yet.

What do you think?