Veckans vardagsvego: Ungersk rotfruktsgryta

Ajvar relish kan verkligen lyfta en maträtt. Här bildar röran ljuvlig smakharmoni tillsammans med rotfrukter och en sötsyrlig äppelröra. Salami är gott att servera till om någon absolut vill ha kött.

Ungersk rotfruktsgryta
4 port

1/2-1 hackad gul lök
2 finhackade eller krossade vitlöksklyftor
smör
2 palsternackor i tärningar
150-200 g rotselleri i tärningar
4 morötter i tärningar
3-4 potatisar i tärningar
2 dl ajvar relish
3-4 dl vatten
1 tsk timjan
1/2 tsk paprikapulver
1 grönsaksbuljongtärning
1 brk vita bönor, naturella

Äppelröra:
1 dl gräddfil
1 msk majonnäs
1/2 rivet äpple (typ Ingrid Marie)
1-2 msk finriven gul lök
salt och peppar

Fräs lök och vitlök i smöret i en gryta. Tillsätt rotfrukter, ajvar, vatten, timjan, paprikapulver och buljong. Låt koka i 20-25 minuter. Skälj bönorna, rör ner dem och låt allt bli varmt.
Blanda ingredienserna till röran. Smaka av med salt och peppar. Servera till grytan – och lägg ev till salami.

1 reaktion på ”Veckans vardagsvego: Ungersk rotfruktsgryta”

  1. Pingback: 4 goda vegetariska grytor som värmer på höstlovet – Veckans Eko

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.