Veckans vardagsvego: Halloumi-burgare

Provlagade ett recept från Buffé nr 2, 2015. Gott nå j-ulskt, som vi skulle säga i Norrland. Dessutom lätt- och snabblagat!

Halloumiburgare
4-5 pers

1 morot
200 g halloumi
1 vitlöksklyfta, krossad
3 msk gräslök, hackad
3 ägg
2 msk potatismjöl
2 msk ströbröd
2 krm svartpeppar
1 krm chiliflakes (jag tog 0,5 tsk sambal oelek)
salladsblad
1-2 avokadofrukter
rostat bröd/hamburgerbröd

Mango chutney-sås:
3 msk mango chutney
1,5 dl matyoghurt

Riv morot och halloumi, lägg i en bunke. Tillsätt krossad vitlök, gräslök, och ägg. Rör ihop. Tillsätt även potatismjöl och ströbröd och blanda väl. Krydda med svartpeppar, sambal oelek eller flakes samt ev salt (halloumin är ganska salt i sig själv). Forma till 5-6 burgare och stek i olivolja på medelvärme cirka 2 minuter per sida.
Blanda ihop ingredienserna till såsen.
Servera burgarna på rostat bröd, med salladsblad, avokadoskivor samt mango chutney-sås ovanpå. Sååå smarrigt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.