Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Färgsortera mera! (Så slipper du åka till återvinningen)

Hemma hos oss återvinner vi av bara den. Faktiskt. Mjuk plast, hård plast, grillfolie, mjölkförpackningar – allt som går att lägga i återvinningscontainrarna. Det är galet hur många kassar vi får ihop på bara några veckor…

I stressiga perioder står dock kassarna där i garaget, som ett dåligt samvete. Och när jag äntligen får tummen ur att gå/åka iväg med dem till återvinningscentralen så har helt nydanande doftkompositioner bildats – av det mindre angenäma slaget. Hulkande plockar jag upp förpackning efter förpackning, som dryper av gammal mjölk blandat med inläggningar och annat mysigt.

Härom veckan fick jag nästan för mig att flytta till Örebro för att slippa eländet (inget ont om Örebro, tror bara resten av familjen skulle protestera mot de plötsliga förändringarna av livssituation…). Där har kommunen har nämligen infört färgsortering. Det innebär att du sorterar upp materialen i olika färgade plastpåsar. Och sen, istället för att åka till återvinningsstationen med förpackningarna, kastar du allt i din egna soptunna! Va, va va?! Hur bra låter inte det?

Genom färgsorteringen har Eskilstuna, Strängnäs och Örebro minskat mängden sopor som går till förbränning med över 50 procent. Dessutom minskar avgasutsläppen eftersom invånarna inte behöver åka till återvinningsstationerna med sitt avfall.

Man blir så glad över alla dessa smarta människor som går omkring på vår jord <3

No Comments Yet.

What do you think?