Veckans vardagsvego: Matvete i gorgonzolasås

Jag försöker ofta hitta rätter som fungerar både solo och som tillbehör till exempelvis kyckling eller kött. Det här är en ny favorit som kommer att tillagas ofta i sommar och passar till både grillat och annat!

Matvete i gorgonzolasås
2 port som solorätt

300 g rotselleri, i cirka 1 cm breda strimlor
100-150 g haricot verts
2,5 dl matvete
100 g gorgonzola
1 dl crème fraiche
2-3 msk vatten
salt, nymalen svartpeppar
0,5 dl gräslök
1 kruka svartkål, riven i bitar
50 g valnötter, rostade i smör och lätt saltade

Koka rotsellerin i saltat vatten i cirka 10 minuter tills den är mjuk. Lägg i haricot verts när det är 1-2 minuter kvar av koktiden. Häll av kokvattnet och låt svalna lite. Koka matvetet enligt anvisningar på förpackningen. Blanda osten med crème fraîche och vatten. Salta och peppra gorgonzolasåsen.
Rosta valnötterna i stekpanna med lite smör. Salta.
Blanda matvetet med ostblandningen och gräslöken. Vänd ner rotselleri, haricot verts och svartkål. Lägg valnötterna överst.
Servera med flingsalt och gott bröd.

Läs mer:

Lila bulgursallad med baba gannouj

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.