Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Eko-inredning till barnen

Av Posted on 0 Inga taggar 0

Är det i någonstans man vill att det ska vara så giftfritt som möjligt så är det väl i barnens rum?

Ändå gör många – undertecknad är tyvärr inget undantag – så att vi målar om, köper nya Ikeamöbler, fyller barnrummen med färgglada plastleksaker och så vidare. Inte av illvilja förstås, utan för att det är så utbudet har sett ut för den som har tajt budget och lite tid över till att leta efter alternativ. Och kanske för att det är så de flesta gör.

Som tur är kommer det allt fler alternativ till det plastiga. Nyligen upptäckte jag webbshoppen Scandinavian Eco, som har ett vackert sortiment för den miljömedvetna. Snygga mobiler av GOTS-certifierad bomull, möbler av FSC-märkt trä och så vidare.

Min favorit är stolen Rinki, en helt ny typ av växastol som på ett enkelt sätt kan ändras från matstol för bebisen till pall med fotstöd för det större barnet. Man behöver inte använda ett enda verktyg för att åstadkomma förändringen. Stolen är tillverkad i finsk FSC-certifierad björk och ytbehandlad med giftfri lack. Fantastiskt fin design av Hannu Peltonen för finska varumärket Seimi.

Här kommer lite mer ur sortimentet:

Mobil Cam cam Copenhagen eko

Mobil av GOTS-certifierad bomull.

Balloon_Music_Mobile_Grey ekologisk bomull GOTS

Speldosa av GOTS-certifierad bomull, Cam Cam Copenhagen.

Läs mer:

Fina presenter till barnen.

No Comments Yet.

What do you think?