Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Nu kan alla kan bidra till att lyfta klimatfrågan!

Mitt eget bidrag – pollinera mera. 😉

Igår lanserade Moderna museet utställningen Acclimatize – en digital (och därmed global) utställning där klimatfrågorna belyses på olika sätt. Själv tittade jag på hur modeskaparen Bea Szenfeld berättade om hållbart mode (själv gör hon bland annat fantastiska kreationer av miljövänligt papper) och hur konstnärsduon Bigert & Bergström har jobbat för att rädda Kebnekaises smältande sydtopp.
Fler som bidragit är t ex klimatforskaren Johan Rockström och kände konstnären Olafur Eliasson. Suveräna Supermiljöbloggen bidrar med fördjupande texter med olika perspektiv på klimatförändringarna.

Men man behöver inte vara känd för att bidra! På webbplatsen Acclimatize kan alla som vill ladda upp och ta del av klimat- och hållbarhetsinspirerade verk (foton, filmer, texter och annat). Det kan vara en bild, en film, ett samtal, en dans, en dikt eller något annat.

Så här klokt skriver initiativtagaren Ylva Hillström om Acclimatize:
– De existentiella och kulturella aspekterna av klimatkrisen är lika viktiga som de tekniska och vetenskapliga. Vi tror att kreativitet kan förändra världen. Därför bjuder vi nu in alla människor runtom vår glob att skapa en think-tank för att stärka engagemanget för klimatet. FN har satt hållbarhetsmål för 2030 och med Acclimatize kan vi inspirera varandra att ta gemensamma steg mot en hållbar framtid.

Alla initiativ som sätter fokus på klimatfrågorna är bra initiativ, tycker jag. =)

No Comments Yet.

What do you think?