Veckans vardagsvego: Gryta med grön curry och sötpotatis

På senhösten älskar jag varma, mustiga grytor. Jag älskar även sötpotatis. Så det här blev ju en riktig femetta!

Gryta med grön curry och sötpotatis
4 port

1 msk olja
1/2 gul lök
1-2 msk grön curry
1 stor sötpotatis, skalad och tärnad
1 brk kokosmjölk
1,5-2 dl vatten
1 medelstor aubergine, skalad och tärnad
6 limeblad
2 msk fisksås (uteslut om du vill äta äkta vegetariskt)
2 msk limesaft
2 tsk limeskal
2 tsk brunt farinsocker
färsk koriander

ris

Värm oljan i en wokpanna eller dylikt. Lägg ner lök och currypasta och fräs på medelstark värme i ca 3 minuter. Rör om under tiden.
Tillsätt kokosmjölk och vatten. Koka upp, sänk värmen och sjud utan lock i 5 minuter. Tillsätt sötpotatis och koka ytterligare 6 minuter.
Tillsätt aubergine och limeblad och sjud i 10 minuter eller tills grönsakerna är riktigt mjuka.
Tillsätt eventuellt fisksås och definitivt limesaft och -skal, samt socker. Rör ihop och strö över färsk koriander (fryst funkar också).
Servera med ris eller annat favoritgryn.

Fler Asien-inspirerade grytor:

Veckans vardagsvego: Gryta med kokosgrädde och jordnötssmör

Veckans vardagsvego: Currygryta med tofu

Gul thaicurry

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.