Veckans vardagsvego: Broccoli- och bönsoppa

Den här soppan ser kanske inte mycket ut för världen, men den är så himla god och mättande. Flexitarianen kan toppa med räkor. Jag använde rostade hasselnötter i stället.

Broccoli- och bönsoppa
4 port

1/2 purjolök
1 msk smör/kokosolja
ca 1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar/2 msk herbamare
1 brk små vita bönor
4 msk creme fraiche/vegansk Sour Supreme
1 tsk salt
2 tsk pressad citron
Topping: rostade hasselnötter

Skär purjolöken i skivor och fräs i fettet i en gryta. Skär broccolin i bitar och tillsätt i grytan. Tillsätt vatten och buljongextrakt. Låt koka i 10-15 minuter.
Skölj bönorna och tillsätt dem, samt crème fraiche i soppan. Kör ihop allt med en stavmixer till en slät soppa. Smaka av med salt och citron.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.