Veckans vardagsvego: Enchiladas med ris- och bönfyllning

Texmex-inspirerade rätter går nästan alltid hem hos mina barn. Den här gången försökte jag få till en mer matig fyllning genom att tillföra fullkornsris. Det blev riktigt bra!

Enchiladas med ris- och bönfyllning
10-12 st

10-12 tortillabröd
1 brk röda kidneybönor
1 kvisttomat, skuren i små tärningar
1 vitlöksklyfta, tunt skivad
0,5 squash, tärnad
4 dl kokt fullkornsris
2 msk chilisås
0,5 dl creme fraiche
0,5 dl bladpersilja
150 g smulad fetaost
1-2 dl riven ost

Sås:
2 dl creme fraiche
1 röd lök, fint hackad
tabasco efter smak

Sätt ugnen på 200 grader.
Häll olivolja i en stekpanna och fräs vitlöken lite lätt. Tillsätt squash och stek tills den fått lite färg. Tillsätt riset, rör om, och smaka av med salt och peppar.
Ta av panna  från plattan och rör ner chilisås, crème fraîche, bönor, persilja, tomater och fetaost.
Klicka ut fyllningen på tortillabröd och rulla ihop till rullar. Lägg i en ugnsfast form och strö ost över. Gratinera 10-15 minuter.
Rör under tiden ihop såsen: Creme fraîche, röd lök och tabasco. Servera till, gärna tillsammans med grönsallad.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.