Mina barn är tyvärr inne i en period då allt som är nytt är jobbigt. Inklusive maträtter. Men jag kämpar på med mina vegorätter – och den här Indieninspirerade grytan föll faktiskt i riktigt god jord.
Indisk linsgryta för nybörjare
4 port
2 msk rapsolja
0,5 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk sambal oelek/färsk hackad chili
1-2 msk färsk riven ingefära
2 tsk gurkmeja
1,5 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 brk krossade tomater
1 brk kokosmjölk
1 msk grönsaksfond
2,5 dl röda linser
ca 60 g färsk bladspenat
Ev 4 port basmatiris
Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, vitlök, chili, ingefära, gurkmeja, kanel och kardemumma någon minut under omrörning.
Häll ner krossade tomater, kokosmjölk och grönsaksfond. Koka upp, lägg i linserna och låt allihopa sjuda i cirka 10 minuter.
Vänd ner färsk bladspenat och servera direkt.
Jag hade bara rostat bröd till, men basmatiris är också gott till.
What do you think?
Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.