Test: Doftneutrala deodoranter från Schmidt´s och Care of Gerd

Den här tiden på året måste ju vara perfekta tiden att testa deo på. På morgonen är det så kallt att man tar på sig varmaste vårjackan, men redan på vägen till pendeltåget har det hunnit bli så varmt att svetten lackar om man inte slår av på promenadtakten.

Och då vill man ju ha en deo som funkar. Jag har testat två ganska doftneutrala varianter – eftersom jag ogärna blandar alltför många olika dofter på kroppen.

Schmidt´s Natural Deodorant – Sensitive Fragrance Free Stick. Den här deon doftar faktiskt nästan ingenting. Möjligtvis lite svagt av typ vanilj och barnsalva. När det gäller sticks generellt tycker jag att det lätt blir lite smetigt och ojämnt när man applicerar den på huden. Den här är dock lättare att stryka ut i ett jämnt lager på huden, jämfört med citrusvarianten av samma märke, som jag också provat. Väl på plats håller den armhålan torr. Jag tycker kanske inte att den håller hela vägen under stressiga dagar, men ”vanliga” dagar på kontoret fungerar den precis som man förväntar sig av en deo.

Care of Gerd Deodorant Unisex. Den här tycker jag doftar lite kåda och/eller barr – troligen eftersom den innehåller rosenträ. Direkt ur flaskan doftar den för maskulint för min smak, men väl på huden blir den mer neutral. Framför allt fungerar deon väldigt bra! Den är lätt att applicera med sin roll-on-funktion och håller all svettdoft borta, även under lite svettigare dagar (före mens etcetera). Enda nackdelen är att det tar några minuter innan den torkat in i huden.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.