Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Häng med på Medvetna Mars!

Nu drar The Sustainable Society, som jag är en del av, i gång utmaningen Medvetna Mars som har till syfte att inspirera våra följare och influencervärlden att under mars månad leva lite mer hållbart. Häng med och testa en månad – mäktar du inte med att leva upp till allt så har du åtminstone försökt.
Och vem vet: Rätt vad det är tycker du att det gick så bra att du fortsätter av bara farten 😉

Anta utmaningen genom att signa upp på följande:
– en flygfri mars månad. Har du redan bokat in en flygresa, åk på den, men satsa på ett #flygfritt2018. Måste du åka utomlands i jobbet? Föreslå mötesfria alternativ eller ta tåget. Gå i bräschen för en hållbar förändring!
– ha minst en köpfri vecka under mars (gärna fler) och försök handla hållbart. Konsumera inget nyproducerat under en vecka (mat och hygienartiklar undantaget) och sträva därefter att handla kvalitet, närproducerat och hållbara (nedbrytbara) material.
– skippa kött under mars månad.
– använd din makt. Ställ frågor kring hållbarhet och efterfråga närproducerade produkter, nedbrytbara material och ekologiskt och giftfritt. Tacka nej till sådant som inte är tillräckligt hållbart. Som influencer erbjuds man ständigt saker. Får du pressutskick, samarbetsförslag eller inbjudningar inför kollektionssläpp? Använd din starka röst genom att ställa frågor. Gör skillnad under en månads tid.

Inspirera hållbart!
– åk tåg på sträckor som har räls. Stockholm-Köpenhamn eller inrikesresor till exempel.
– handla begagnat, anordna loppis (och ta in en hållbar samarbetspartner!) och var kreativ kring dina samarbeten.
– inspirera och ta täten. Influencers har aldrig varit kända för att vara late adapters. Inte när det gäller hållbarhet heller, eller hur? Häng på!
– involvera dina läsare! Att leva hållbart är inte alltid lätt, men i kommentarsfälten finns ofta hjälp, tips och smarta knep. Be om hjälp och låt kommentarsfälten bubbla av hållbarhet.

Varför Medvetna Mars?
Vi står inför en enorm klimatutmaning, där vädret blir nyckfullare, isarna smälter, öar och städer (och människorna som bor där) står inför det reella hotet att bli utplånade. Sakta men säkert utplånar vi vår egen existens.
Och här kan vi influencers göra skillnad. På riktigt. Rätt och slätt: Rädda människoliv och vår planet (det är inte direkt så att vi har någon annanstans att ta vägen, right?). Medvetna Mars handlar framförallt om att inspirera till att leva mer hållbart. Ge kommande generationer en framtid av möjligheter – inte en där nästippen balanserar precis ovanför vattenytan.
En influencers absolut viktigaste uppgift – förutom att inspirera – är ju att influera andra att kunna göra smartare, bättre val. Det här är kanske det viktigaste valet du någonsin kommer att förmedla.

Vad kan du som läsare göra?
Förutom att du själv så klart kan anta utmaningen (skriv gärna i kommentarsfältet om du hakar på!), så kan du peppa din favorit-influencer att signa upp på Medvetna Mars. Oroar du dig över klimatet? Framtiden? Vill du stolt berätta att du gjorde något när du hade chansen? Gör skillnad med dina ord. Kludda ner en önskning om ett mer hållbart förhållningssätt, sprid tanken om Medvetna Mars i kommentarsfält, inspirera dina favoriter i sociala medier och låt kommentarsfälten bubbla av hållbara idéer, knep och tips!
Nu vänder vi skutan åt rätt, hållbart håll, eller hur?

Tagga gärna med #medvetnamars och du vill hänga på!