Veckans vardagsvego: Quesadilla med grönkål

Vet inte om ni har hunnit tröttna på julmaten än? Själv tycker jag det är lite skönt att bryta av med annat efter två dagar med julbordsmat. Med denna quesadilla kan du ta vara på överbliven grönkål. Överbliven skinka passar också bra att ha i.

Quesadilla med grönkål
2 port

2 nävar grönkål
1/2 gul lök, hackad
1 liten brk blandade bönor (190 g), mosade med gaffel
1 dl riven mozzarella
1 dl parmesan
salt, peppar
2 tortillabröd

Sås:
1 dl turkisk yoghurt
0,25 dl barbecuesås

Rör ihop ingredienserna till såsen.
Riv av grönkålsbladen från de grova stjälkarna. Förväll i saltat vatten 1-2 min, och låt rinna av.
Fräs löken tills den är genomskinlig. Tillsätt bönorna och fräs någon minut till. Låt svalna lite.
Lägg ut tortillasbröden och lägg först lite mozzarella på ena halvan, sedan bönröra ovanpå det, ett lager grönkål och slutligen mozzarella igen. Salta och peppra, vik ihop och stek på båda sidor i en stekpanna. Servera som de är eker skär i mindre bitar, tillsammans med såsen. Suveränt gott, faktiskt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.