Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hej!

Av Posted on 1 Inga taggar 18

..vad kul att du har hittat hit! Kanske har du följt mig länge på Instagram eller varit en trogen läsare av min gamla blogg? Eller så är du helt ny och har absolut ingen aning om vem jag är. Det här är mitt första blogginlägg här på Hus & Hem och det känns SÅ spännande att börja blogga här. Jag hoppas att det här ska bli en snäll plats i en emellanåt orolig värld där vi tillsammans kan frossa i vackra saker, god mat, inspirerande bilder men också vardagsliv och tankar om livet i allmänhet.

Men vem är jag då? Jag är en Gotlänning i själ och hjärta som vuxit upp i ett hus i Visby innerstad som byggdes på medeltiden. Mitt flickrum bestod av tjocka stenvalv som var 100 % omöjliga att fästa Hansson-afficher på och tro mig, det var ett STORT problem för mig där någon gång på 90-talet. Men kanske var det där min kärlek till gamla hus föddes? Som barn och tonåring var musik och framförallt sång mitt sätt att uttrycka mig kreativt på men efter studenten flyttade jag till Stockholm, började plugga psykologi och hamnade till slut i Umeå för att plugga till socionom. Att få jobba med att hjälpa människor på olika sätt är otroligt fint och givande men snart kom jag att sakna att få vara kreativ. När jag var föräldraledig med min äldsta son kom fotointresset in i mitt liv på riktigt och eftersom jag alltid varit intresserad av inredning blev det blev min nisch. Sedan två år tillbaka frilsansar jag med kreativa saker så som fotografering, styling och inredning och den 1 juli 2018 släpptes första avsnittet av min podcast Inredningspodden där jag varje vecka åker hem till personer som inspirerar mig och intervjuar dem om deras inredningsstil. När Inredningspodden startade fanns det ingen renodlad inredningspodd och Inredningspodden blev snabbt en populär podd för inredningsälskare. Nu poddar jag bara sporadiskt men det finns över 60 härliga avsnitt där ute för dig som inte lyssnat ännu.

Här är jag hemma hos inredningsprofilen Kristin ”Krickelin” Lagerqvist och poddar.

Annars då? Jo jag är gift med Ola, har två virvelvindar till barn vid namn Noah, 6 och Ellie, 3 och en gammal vovve på 11 år.

Vi bor i en villa strax utanför Stockholm och det är där jag får utlopp för mycket av min kreativitet. Mitt hem fungerar också ofta som studio och det är inte sällan allt vänds upp och ned här hemma för att det pågår en plåtning.

Hemma hos oss går inredningen i jordnära toner. Grönt, beiget, brunt, trä, marmor och sten. Vi blandar gärna design med gammalt, ärvt och loppat och saker som får oss att må bra. Lika mycket som jag älskar ordning och reda måste det få synas att vi bor här. Stora korgar med leksaker får gärna stå framme för att lätt kunna städa undan barnens leksaker som allt som oftast ligger ungefär överallt. Frustrerande ibland men barnen bor ju här lika mycket som oss vuxna!

Min dotter Ellie med vår hund Charlie.

Jag hoppas att ni ska trivas här med mig och att det här ska bli en blogg som ger energi och skapar lust, långt bort från prestige och yta.

Om du har läst såhär långt kan du väl lämna en kommentar och berätta något om dig? Att blogga är så mycket roligare när man kan ha en dialog med er som läser!

Kram Emelie