Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Saffransgranola

Idag gjorde jag en helt fantastisk Granola som jag tänkte dela receptet på! Här hemma äter vi ofta fil och musli med massa goda nötter och fröer till frukost och nu ville jag ha en lite mer julig touch på smakerna. Jag trillade över ett recept som jag inspirerades av men tog sen lite av det jag hade hemma och gjorde det till mitt!

Som ett extra gott tillbehör till granolan smörstekte jag äpplen i smör och kanel. Alltså. Kombon av granolan och äppelkompotten blev MAGISK. Nästan som en efterrätt!

Ok. Så här kommer receptet:

5 dl havregryn, 2 dl solrosfrön, nötter efter tycke och smak (jag hade i massa hasselnötter) 1 dl riven kokos, 1 dl äppeljuice, 1 pkt saffran, 2msk honung, 1 krm salt.

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader, Blanda havregryn, solrosfrön, pumpakärnor och kokos i en bunke. Koka upp äppeljuicen och blanda med saffran, olja, honung och salt. Häll vätskan över de torra ingredienserna och blanda ordentligt. Strö ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen och rosta 20-25 minuter. Rör om då och då.


Ett tips är att låta muslin stå kvar i ugnen några timmar på eftervärmen. Då blir den sådär krispig och god.

Äpplena steks i en klick smör. krydda med kanel efter smak och smaksätt med en nypa socker, sötningsmedel eller honung om du vill ha sötma.