2 advent

Så igår var det redan 2:a advent. Hur snabbt flyger december fram? Vi började söndagen med frukost i vardragsrummet framför julkalendern. Älskar ändå detta mys, brasan som sprakar, tända ljus, nybryggt kaffe och frallor. Man kan nästan ta på förväntningarna och hela familjen uppskattar verkligen julkalendern i år. Det är mysigt hur man får uppleva det magiska med december igen genom sina barn.

Jag köpte förövrigt ett sånt här änglaspel förra veckan. Jag har tänkt göra det i flera år men det har inte blivit av. Det är verkligen barndomskänslor för mig med de där plingande ljudet.

Mörkret är så otroligt påtagligt nu och det hade verkligen varit mysigt med åtminstone liiite snö på marken. Det både ljusar upp och ger en helt annan julkänsla tycker jag.

Framåt eftermiddagen kom barnens mormor och morfar förbi och på agendan stod årets stora pepparkaksbak! Med julmusik strömmande ur högtalarna och en otroligt god pepparkaksdeg (som jag satte dagen innan) i händerna blev det pepparkakor i långa banor. Mycket åkte såklart direkt ner i barnens (och min) mage som sig bör! Frågar du mig är degen så mycket godare än själva kakorna..

Jag och Ellie hittade en färdig byggsats för pepparkakshus i affären och det räckte gott och väl för oss som inte är så himla pyssliga. En ny variant det här, ”pippis hus” stod det på kartongen. Morfar satte ihop det och barnen pyntade med glasyr och nonstops.

Och så blev det några större pepparkakshjärtan också såklart..

En mysig helg gick till ände och nu är det redan måndag med massa nya projekt att ta tag i. Samtidigt räknar jag ner lite försiktigt till jul och jullov. Det ska faktiskt bli väldigt skönt efter en intensiv och konstig höst.