Grått ute, ljust inne

Idag var det tungt att gå upp. Den gråa sörja utanför fönstret som man vet väntar en när det väl ljusnar gör det inte bättre. Jag försöker att göra det mysigt inne, tända brasa och levande ljus men det är väldigt svårt att hitta energi och lust nu tycker jag. Jag har ju införskaffat D-vitamin i tablettform nu men glömmer tyvärr ofta att ta dem. Jag försöker att komma ut på en långpromenad medan det ännu är ljust ute men det är så mycket man ska hinna med de där få timmarna det är någorlunda ljust ute. För en fotograf är december verkligen en utmanande tid och nästa vecka gör jag mina två sista fotojobb för i år. Varav ett av dem är mer somrigt än juligt.. Ja, ni hajar utmaningen! 🙂

Det som hjälper mig någorlunda nu är att ha det mysigt hemma. Lyxa till det rejält med färska snittblommor, hyacinter i vas, en extra god kaffesort och kanske en chokladbit på eftermiddagen? En annan sak som känns lyxig är att köpa sig extra fina ljus. Jag har beställt ljus från Liljeholmens som jag ska hämta ut idag. De har ljus i massa vackra pastellfärger – så fint!

Jag är otroligt svag för amaryllis i den här färgskalan som ni kanske förstått vid det här laget.. Men när det närmar sig jul får det bli några mer djupt röda tänker jag!

Fint att bli välkomnad med en bukett när man kommer in i vål inre hall.

Det är helt okej att äta lussebullar till lunch nu också om man känner för det 🙂 Allt är tillåtet en grå december i pandemitider tycker jag.

Ha nu en härlig onsdag! Unna dig nåt fint, nåt gott och ge dig själv en stor klapp på axeln!