Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Mitt hemmakontor

Idag är vi många som jobbar hemifrån och jag undrar verkligen hur det kommer att se ut om något år? Vilka företag kommer att fortsätta anamma och se fördelar i hela den här jobba-hemma-prylen? Och hur blir det med statliga företag och myndigheter? Kommer de också att se det positiva i att åtminstone jobba hemifrån till viss del? För visst är det väl så att även om många just nu längtar tillbaka till sina jobb och kollegor så finns det vissa fördelar med att jobba hemifrån – åtminstone lite grann?

Jag jobbar ju alltid hemifrån eftersom jag frilansar och som en del i min ide att visa er rum för rum här hemma tänkte jag idag bjuda in er till mitt lilla kontor eller kreativa rum som jag också kallar det.

När man har så mycket rekvisita och pyssel som jag har är det väldigt skönt att ha ett kontor som man kan stänga dörren till när dagen är slut. Så här kommer det alltså – mitt kontor.

Idag sken solen in här och då njuter jag lite extra..

Mitt skrivbord hittade jag på Erikshjälpen för något år sen. Det var i en högblank väldigt orange nyans så jag slipade det och betsade det med en mörbrun bets. Det tog absolut tid att slipa och var 100 % supertråkigt, meckigt och lite pilligt. Men resultatet blev riktigt bra och såhär i efterhand var det mödan värt! Stolen är också vintage och är absolut mer snygg än ergonimisk. Beställd från bästa Dakabom. Skrivbordslampa från Hay.

Knopplist från Överjärva antik, fiol från en gammal släkting som jag spelat på hela uppväxten och fortfarande kan dra av en låt på när ingen är hemma.

På skrivbordet just nu: En vacker vippjasmin som doftar L J U V L I G T. Svalorna på väggen kommer från Vintagefabriken.

På ena väggen har vi en platsbyggd bokhylla. Bokhyllan fanns här när vi flyttade in men utan skåpdörrarna längst ned. De satte Ola in i höstas så att jag kan använda den nedre delen som förvaring för allt de där man helst inte vill ska synas.

Ett tips är att investera i ett gäng pärmar och tidskriftssamlare i samma färg för en mer harmonisk känsla. Jag har massa andra pärmar i de stängda skåpen men håller man sig till en färgskala kan de ju till och med bli fina att ha framme såhär – visst?

Tittar du noga till höger ser du även vår hund som ligger och njuter framför brasan i vardagsrummet. Han har valt bästa platsen, helt klart.

Den gröna färgen heter Grönt te 846 och är från Beckers.

Den här tavlan köpte jag på en loppis på Gotland i somras. Den får mig att tänka på sommar och Gotland – två saker jag blir väldigt glad av.

Det var allt från mitt kontor. Gillar ni? Scrolla upp och tryck på det lilla hjärtat. Då blir jag så in i bomben glad!