Trädgårdsplaner

Man kan tro att någon som har lite koll på inredning också borde ha lite koll på det här med trädgård men jösses vad svårt jag tycker att det är. Vi har planer på att dränera runt vårt hus i vår och när vi ändå ska gräva upp halva trädgården och köra runt med en grävskopa här tänker vi att vi kan göra lite andra förändringar också. Men jag känner att vi verkligen behöver ta ett heltheltsgrepp kring hela trädgården så att vi får till helheten. Jösses vad svårt det är!

För några dagar sen damp Hus&Hem trädgård ner i brevlådan så idag satte jag mig en stund och ritade upp vår trädgård och bläddrade efter lite inspiration. Jag skulle helst vilja ta hjälp av en trädgårdsarkitekt för jag känner att det hela är lite överväldigande då vår trädgård är så speciell då den är uppbyggd i olika nivåer och liksom ligger i en sluttning. Hur jag än vänder och vrider på det blir jag inte helt klok på hur vi kan få till det på bästa sätt..

Har ni sett en snyggare skiss? När det gäller inredning så har jag ju ganska bra koll, men ute är det ju så mycket att ta hänsyn till. Sluttningar, nivåskillnader, praktiska (och låt mig säga tråkiga) frågor som parkering, barn och hund-säkerhet, och såklart – att det ska hänga ihop och se fint ut! Nä, jag måste nog ta hjälp här. Har ni tips på en duktig trädgårdsarkitekt i Stockholm så snälla skriv det i kommentarerna!

Jag fick iallafall lite fina idéer av den här tidningen. Nu gäller det att klippa och klistra ihop en moodboard och få fram en känsla av vad vi vill ha..

Jag såg idag att tulpanskotten har börjat titta fram i rabatterna! Tänk när de blommar och man kan gå ut och plocka en sån här bukett direkt i trädgården! Åå, vad jag längtar!

Ha en fin torsdagkväll hörni! Jag ska snart hämta barnen och dra hem till mina föräldrar på middag! En riktigt lyxig torsdag med andra ord!