Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

36 timmar i värmland

Av Posted on Inga taggar 10

I tisdags morse, efter att jag lämnat barnen på skola och förskola, satte jag mig i en fullpackad bil och begav mig mot Älvsjö för att hämta upp Emma. Vi packade bilen om möjligt ännu mer full när vi lite senare sladdade in på Årsta partihallar och smockade in ett stort gäng pelargoner och slingerväxter också för att sedan sätta kurs mot Värmland.

Destinationen var Valley Schoolhouse eller Ölsgården som Frida Edlund aka @fridainthevalley äger. I en dal i de djupaste värmländska skogarna har hon en gammal skola med tillhörande marker och miljön är helt magisk! Ja, jag låter nog bilderna tala för sig själva!

Det här är alltså det gamla klassrummet. Takhöjden är otrolig och ljusinsläppet magiskt. Ja, det är svårt att inte använda superlativ här.

Även om vårt mål var att fota i Fridas växthus så kunde vi såklart inte låta bli att gå loss med kameran även inne i skolan.

Så glad att det fanns ett gammalt piano att klinka på också!

Jag älskar den här grön-gråa färgen på trappan och dörrfoder! Så harmonisk! De kalkade väggarna gör sig så fint här!

När solen stod som lägst och var sådär magiskt uppe i växthuset fotade vi där. När vi var klara unnade vi oss varsitt glas iskallt vitt vin och skålade för en lyckad dag.

Men dagen var såklart inte slut än, nu – när solen gått ner var det ju sådär magiskt nere vid bryggan vid sjön!

Därför sprang vi såklart ner dit och passade på att fota en annan sak också. Mer om det en annan dag, men vilken kväll vi fick! Och att avsluta kvällen med levande ljus och baguetter nere på bryggan, det var inte fy skam det heller!

Fint att ha en kollega och vän som Emma ändå. Allt blir så mycket bättre och roligare när man är två, så är det bara!

Skål för oss och för en lyckad arbetsdag i de värmländska skogarna!

Här inne sov jag. Jag sov så otroligt gott, vilket jag inte brukar göra när jag sover borta någon enstaka natt såhär hemmaråtta som jag är. Vaknade 07 av larmet och sov så djupt att jag helst hade velat sova flera timmar till!

Men sova får man göra någon annan gång. Eftersom att solen lös med sin frånvaro på morgonen körde jag och Emma istället ett riktigt tufft konditionspass i den gamla skolsalen.

Både jag och Emma är riktiga känslomänniskor som är beroende av rutiner och träning för att må bra. Träningen avslutades med frukost i salen och sedan gjorde vi ordning i växthuset igen där vi fotade loss för Strömshaga! Bilderna blev magiska – ser så fram emot att visa er!

Mer om det senare! Och hörni – glöm inte att trycka på hjärtat om ni gillar mina inlägg!