Vår hall, en sommaräng!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Oscar Clothilde

Förra veckan förvandlades vår inre hall till den vackraste av sommarängar. När jag såg den här tapeten från Boråstapeters nya kollektion ”Vårt arkiv” föll jag pladask. Färgerna, mönstret, motivet. Jag älskar den!

Såhär beskriver Boråstapeter tapeten:

Den storblommiga tapeten Jane pryds av underbara blomster i blekgult, ljusblått och varmt rödrosa. I bakgrunden smyger ett spädare bladverk i ljusgrönt mot den varmt ljusgula fonden. Tapeten är återskapad från ett osignerat, handmålat original från 1970-talet. Mönsterbilden ser dock mycket äldre ut än så. Här finns tydliga influenser av William Morris och Arts and Crafts-rörelsen, vilket ofta förekom på både 1960- och 1970-talet. Därför namngav vi tapeten efter William Morris fru, Jane. 

Jag tog med en tapetbit till närmsta färghandel för att hitta en gul träfärg som matchade gulheten i tapeten och målade om mitt gamla pottskåp i den färgen.

Jag tycker tapeten gjorde sig så fint till våra dörrar och foder som är målade i S-2005 Y20R. Även pärlsponten i trappan som äntligen är färdig är målad i den kulörten.

Vägglampetten är en gammal favorit från Oscar Clothilde och hittas här

Det här rummet är en verklig utmaning att tapetsera med tusen vinklar och vrår så den här gången tog jag in ett fullblodsproffs! Oj vad skönt det var att låta någon annan jobba medan jag bara fick njuta och ta del av det färdiga resultatet! Med det sagt tycker jag generellt att det är väldigt roligt att tapetsera själv och det är verkligen inte så krångligt som man tror! Jag har tapetserat hela vår övervåning och det är så fantastiskt härligt att få ett så snabbt och fint resultat som man får med just tapet!

Tapeten heter ”Jane” och hittas här.

Glöm inte gilla inlägg du gillar, då blir jag så väldans glad!