Alla helgons dag

Efter en härlig höstdag med kalas, lek med grannar och lite husfix promenerade vi bort till min mormor, morfars och morbrors grav som ligger här i närheten. Det är så vackert när hela kyrkogården lyses upp av alla ljus och fina tankar, en vacker högtid i höstmörkret. I min familj har vi alltid besökt den närmsta familjens gravplats och det har varit väldigt roligt att se att denna fina tradition bara växer och växer. Kanske beror det på att fler och fler firar Halloween vilket gör att helgen får mer uppmärksamhet… oavsett anledning så är det roligt att se alla ljus tändas. Flickorna tyckte att det var både fint och lite spännande och såhär såg det ut när vi kom hem…
Stor kram/Hanna

2 reaktioner på ”Alla helgons dag”

  1. Jag googlade på kalas på all helgons dag. Vi tänkte fira vår dotter samma dag. Då hittade jag din blogg. Har haft kalas på all helgons dag på senare år? Jag funderar på om det finns föräldrar som tycker att det är olämpligt att fira på all helgons dag.

  2. Hej Daniel,

    Jag tycker absolut inte att det är en dum idé men det kan nog vara bra att lägga det hyfsat tidigt på dagen. På så vis kan man fortfarande ha andra aktiviteter med sin familj om den traditionen finns. Lycka till och hoppas att ni får ett fint kalas ?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.