Morgonmums…

Passade på att göra en kaneldoftande granola nu på morgonen och den var ljuvlig… Barnen trodde att jag bakade äppelpaj 😉
Här kommer receptet:
2 dl havregryn
3 dl fiberberikade havregryn
1 1/2 dl pecannötter
1 dl kokosflingor
1 dl pumpakärnor
3 msk kanel
3 dl grovt rivet äpple
1/2 dl rapsolja
3 msk honung
1 dl vatten
torkade tranbär
torkade aprikoser
Först blandade jag alla torra ingredienser utom den torkade frukten, sedan tillsatte jag resten och rörde ihop det till en grynig massa. Efteråt bredde jag ut det på bakplåtspapper och rostade i ugenen ca 45 min på 200 grader (det krävs att man rör om då och då). Efter rostningen tillsatte jag den torkade frukten…
Resultatet blev en härlig frukost med Lovisa innan lämning på dagis…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.