A la nostro modo med en söt kläm på slutet…

När jag fortfarande bodde hemma hos mamma och pappa hände det mer än en söndag att vi hamnade nere på den mysiga italienaren Leopardi på Riddargatan (numera Italiano Papà). Det var det perfekta stället för en avslappnad söndagsmiddag när vi själva inte orkade styra upp något. De hade såklart massor av goda rätter att välja på men min favorit var deras tortellini a la nostro modo, bästa comfort fooden någonsin med pancetta, lök, vitlök, grädde, champinjoner och ärtor. 
Idag fick det bli vår egen variant på den som också är magisk… vi skippar dock champinjonerna då Lovisa inte är så förtjust i dem. Med kompis på middag fick vi dessutom lyxa till det med hemgjord äppelmust och smarrig kladdkaka med jordgubbar och vispgrädde till efterätt.
500g pasta
250g pancetta
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 msk kycklingfond
250 g frysta ärtor
salt och peppar
Enjoy!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.