Marstrandsstaket och mumsig banankaka…

God afton!

Som ni kanske förstått av tidigare inlägg så håller vi på med en ganska omfattande renovering/utbyggnad just nu och i det lilla projektet (som ständigt växer) ingår även staketsättning. 

Ända sedan jag var liten har jag älskat att åka till Marstrand, stället är fullkomligt magiskt! Det är som om solen alltid skiner lite finare där och glassen smakar lite bättre (speciellt nu när Lejonet & Björnen finns där!) När vi var små brukade vi segla dit och det var som att man visste att ett nytt äventyr väntade så fort man klev iland. När jag började första klass och skulle rita om vad jag gjort på mitt sommarlov så var det just en teckning på vår segelbåt och den fantastiska godisbutiken ”Karamäla” på Marstrand som jag ritade. 

För att komma till saken så råkar det dessutom finnas väldigt mycket vackra sekelskiftesvillor på Marstrand och många av dessa fina hus omringas av vad man brukar kalla Marstrandsstaket. Spjälorna som är kvadratiska och avslutas med pyramidtopp brukar sitta i två olika höjder vilket gör staketet levande och nätt. Det riktigt finfina är att det har ett 50%-igt insläpp vilket möjliggör ett högt staket utan extra bygglov vilket annars krävs.  Sååå, adios alla rådjur!

Vår trädgård är ju av äldre uppväxt typ så jag kan riktigt se hur fint det kommer att bli med all härlig växtlighet som fullkomligt kommer välla ut mellan spjälorna 🙂

Nu skall jag krypa upp i soffan med M och se en mysig film och mumsa på världens godaste banankaka à la Leila…

Hoppas att ni får en skön kväll!

Ps: Staketbilderna kommer från den fina bloggen Hem och Harmoni.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.