Applicera…

God morgon!
Då har jag äntligen fått min latte och på något magiskt vis trollat alla barn till skola och förskola. Rätt barn på rätt plats? Det kan jag inte svara för… Har en sådan enorm respekt för alla ensamstående föräldrar vars vardag ser ut precis såhär, vilka hjältar! Tidigare år började skolan 08:15 medan det nu är 08:00 som gäller. Alltså, den där kvarten… 15 ynka minuter känns snarare som 45, vilken skillnad de gjorde!

Nog om det! Tänkte bjuda på ett nytt morgontips och idag gäller det applicering av foundation. Hur gör ni? Fingertoppar? Pensel? Svamp och i så fall vilken form på denna? Det finns hur mycket produkter som helst där ute men jag har fastnat för två;

och

Båda kommer från Dior men det finns många bra produkter på marknaden. Vad jag gillar med Backstage blender är just formen, den gör att man kommer åt precis överallt. Man applicerar med strykningar inifrån och utåt/uppåt. Vill man täcka något område lite extra använder man den mer platta baksidan och trycker/duttar på området tills missfärgningen är borttrollad. Den spetsiga toppen används vid näsvingar och i ögonvrån om så önskas. resultatet blir otroligt jämnt och fint.

Penseln används på liknande sätt, strykningar utåt/uppåt och så vinklar man helt enkelt penseln för att komma åt på bästa möjliga vis.

Använder man fingertopparna blir resultatet ofta lite tunnare. inte lika täckande men det kan ju också vara precis det man är ute efter, eller hur? 

Oavsett vad man väljer finns en superviktig regel;

-Håll penslar, svampar och fingrar RENA.

Det finns mängder av rengöringsprodukter för dessa verktyg, en favorit kommer från Laura Mercier och heter kort och gott brush cleanser, den dunstar snabbt och är antibakteriell.
Annars kan man tvätta penslarna med ett milt schampo, gör det på kvällen och lägg dem plant för att torka över natten. 

Ha en fantastisk morgonstund nu!

Kram


Bildkälla: Dior.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.