Färgsättning

Hej!

Hoppas att dagen flyter på i härligt tempo och att ni alla är redo för Valborgsfirande med allt vad det innebär. Vi skall till goda vänner på middag och efter det blir det brasa såklart, gäller att ladda upp med varma kläder och godsaker… lite bubbel till oss och marshmallows till änglarna. Det har varit lite Madickenstämning här hemma de senaste dagarna… Flickorna pratar om alla fina vårklänningar de vill ha på sig och jag tänker mer i banorna stövlar, överdrags och vindtäta jackor. Det får nog bli något fluffigt och fint under alla skal så blir samtliga inblandade nöjda 😉

Nu till färgsättningen av vårt kråkslott! 
Jisses vad vi (jag) har vacklat fram och tillbaka i denna fråga. Först var fasaden ljust cremegul med vita foder och gröna spröjs/dörrar, en underbar kombination men där jag omöjligt kunde hitta den perfekt gula färgen. Antingen blev den för beige eller för citronig eller för skrikig. Efter många diskussioner med mycket kunniga branschmän gav jag upp, tydligen är gul den svåraste färgen att måla fasad med om man inte väljer typ Herrgårdsgul men den har vi ju och vill lämna bakom oss. 

Då kom nästa förslag som ses ovan på en av de underbara sjuvillorna i Saltsjöbaden. Fasaden är här grå med mer grågröna foder och engelskt röda spröjs/dörrar. Det här är en riktig vinnare som jag älskar men den föll på mållinjen då vi har så många vita/grå hus omkring oss. Vi ville behålla sekelskifteskänslan och inte göra vårt nu så färgstarka hus till ”vitt och fräscht”.

Sååå…
Det blev olivgrönt med vita knutar och engelskt röda spröjs/dörrar. 
Det hela började med att jag tittade på Kalle Blomkvist och Rasmus med änglarna och föll pladask för det hus där skurkarna håller Rasmus pappa fången. Jag hade inte alls tänkt i gröna banor men nu blev jag helt besatt av att hitta den ultimata gröna fasadfärgen. Det blev ett hus i Stocksund som fick oss på fall och efter lite detektivarbete fick vi tag i den tidigare ägaren som hade kvar färgkoden, vilken lycka! 

Med andra ord blir det som den översta bilden visar (lekte med Alcros verktyg som är sjukt kul) fast med den gröna färgen från villan i den mittersta bilden. 

Vad tror ni? Kan detta bli något? Eller för all del. finns det någon här ute som känner någon i produktionsteamet för Kalle Blomkvist och Rasmus som kan berätta var den magiska villan finns? 

Kram och ha en fantastisk Valborg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.