Första skoldagen firas med eftrlängtat besök på Grönan…


God afton!

Tittar in lite snabbt med ett gäng bilder på dagens alla övningar… I morse var det alltså dags för den mycket efterlängtade skolstarten för Lovisa. Oj så redo hon var, som hon har längtat och förberett sig inför denna dag 🙂 

Så satt hon plötsligt där i bänken och svarade på frågor, lärde sig om olika former och fick sin allra första mattebok, det var verkligen rörande att se hennes enorma glädje. Hon är dessutom så lyckligt lottad lilla fröken att hon får gå i en klass med enbart 13 elever, det känns ju verkligen helt magiskt, som om vi bodde på landet (lilla kyrkbyn kanske räknas som det förresten..). Efter första lektionen kom rektorn upp och bad att få hjälp av alla förskolebarn med att blåsa in skolstarten med hjälp av såpbubblor ute på gården. Alla kyrkskolans elever samlades på gården och där fick de små såpbubblor och fick äran att kicka igång den nya terminen, riktigt fint. 

Efter en sådan kanonstart bar det några timmar senare av till Gröna lund för att liksom riktigt mysa till det för de små änglarna. Det var sann glädje under några fantastiska timmar. Om jag skall vara helt ärlig är det kanske inte mitt favoritställe på jorden men en så magisk kväll som denna så var det riktigt härligt… Solen sken på oss och vattnet glittrade. 

I bilen hem somnade Ville med sin enorma isbjörnsvinst samtidigt som Lovisa använde sig av sina nyvunna kunskaper och bad om en rektangel av vinstchokladen 🙂

God natt och sov så gott nu!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.