Vilken vecka! Jag kan numera titulera mig målare…

SPACKELFÄRG!
Här är den spädd 1/4 grå med 3/4 varmvit

Äntligen blev den lagom… 1/5 grå och 4/5 varmvit
Hej hej!

Jag får börja med att be om ursäkt för min frånvaro under veckan… Här har varit ett sånt galet tempo och en enorm press att ro detta bygge i hamn att M och jag helt enkelt har fått ta över målarpassen när de andra slutat för dagen. Det har varit intensivt oh galet men också sjukt kul!

Igår fick jag för mig att ändra färgen i innerhallen/arbetshörnan, det kändes som om kråkan i mamma Mu gått fram med sin vita färgspruta och skapat något lite alltför opersonligt. Såå, jag blev helt enkelt sugen på en greige ton som funkar med the Brook som kommer vara i rummet bredvid och samtidigt harmoniserar med badrummet och Villhelms rum. 

Efter mycket diskussioner med personalen på färgbutiken så kom jag hem med en grå nyans som de trodde att jag skulle gilla… Oooops så fel det kan bli! Den såg ut som spackel, mörk och tung! 
Då började processen med att blanda till den perfekta nyansen. Först spädde jag den med 3/4 varmvit vilket blev bättre men fortfarande mycket mörkare än jag tänkt. Det blev ytterligare en del vit i vilket alltså gav 1/5 grå i den varmvita vilket blev riktigt bra. 

Nu skall bara målarna få upp den och om några veckor när tapeten är här kan vi se slutresultatet och fatta ett beslut som den blir perfekt eller kommer att behöva ytterligare en spädning…

Nu väntar pyssel och mys med änglarna…

Kram!

H

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.