Vårt kök, förvandlingen…

Skafferi sekelskifte

lilla bruket

Ilve spis ugn induktionshäll

smeg french door

God morgon!


Nu är jag tillbaka efter en vecka fylld av alla möjliga projekt och diverse åkommor. Det har varit en intensiv fas i bygget, vilket alltid är roligt. Tapetserare, elektriker och fina killar som kittar fönster och målar med underbart doftande linoljefärg. Min förhoppning inför veckan är att vi skall få klart det nya badrummet, hittade en helt ljuvlig detalj på Överjärva Byggnadsvård i helgen som kommer att bli magisk där…


Åkommorna har varit en öroninflammation med feber och förkylning för lilla Loffan, en pågående sådan faktiskt så hon är hemma med mig idag… Vi skall plocka lite äpplen och baka en paj till farfar och Agneta som kommer och barnvaktar ikväll då vi skall pinna iväg på konsert med fina syster och svåger. Japp, U2 väntar, det var väl ungefär 18 år sedan jag jag såg dem sist men det skall bli sjukt kul.


Min lilla åkomma är den samma som alltid, kan inte andas som jag skall så det blev ett besök på Karolinskas akut för inhalation och kortison som lugnade det hela en smula… Om ingen kommer på vad detta är för nånting snart så går jag sönder!


Men för att undvika det och fokusera på bättre saker så vänder jag blicken mot vårt nygamla kök!


Lycklig som aldrig förr är vad jag är… Här är så fint och äntligen har jag fått ordning på allt. Sakerna ligger på rätt ställen, det är ingen röra, man hittar vad man vill och ingen mer flygande mat när jag öppnar kylen! 


Alltså, vilken resa vi har gjort! Jag hade nog aldrig gett mig in på det här om jag hade vetat att vi skulle leva i ett sådant totalt kaos i 3 1/2 år. Naivt nog trodde jag nog att det skulle ta ungefär ett år, kanske ett och ett halvt. Men som jag har sagt så många gånger förr så är det bra att det fått ta tid… Den, tiden, tillät väldigt många fina idéer att få växa fram och hade det inte varit för just den så hade det varit ett litet badrum där skafferiet hamnade till slut… Så många gånger som vi ändrat och justerat i dessa ritningar men nu är det verkligen hur bra som helst! Jag hade verkligen inte kunnat leva utan skafferiet, det sväljer allt! Helt plötsligt är det ordning och reda och det ser inte ens fullt ut, bara sådär perfekt och överskådligt. 


För att ta till vara på all yta där inne blev det en tur till Granit igår för inhandling av deras gamla äppellådor samt perfekta träplattor med hjul. På så vis kan vi använda golvytan och snabbt kunna dra ut lådorna för att se vad som behöver fyllas på etc., älskar när allt är just överskådligt. 


Så… Med dessa före och efterbilder lämnar jag er för stunden och skall gosa lite med vår mellanängel, det är sands alive som gäller…


Kram!


H

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.