Gubi – Kärleken till en skalbagge i sammet…

Gubi beetle lounge chair
Gubi beetle chair
gubi beetle chair
Gubi design
God morgon!

Vilken underbar start på en alldeles vanlig höstdag vi hade… Jag tassade upp först av alla, väckte huset, väckte barnen, kokade välling, väckte mini och M, fick på barnen kläder och satte dem på frukosttillverkning och efter en mysig stund runt bordet cyklade vi iväg hela högen till skola, förskola och jobb… Det märks verkligen på hela familjen att kaoset börjar lägga sig här i kråkslottet. Det är inte lika rörigt längre och alla känns mer eller mindre harmoniska (bara en 9-åring med mood swings som ryter till ibland). 

Så med en sådan start kan inget gå fel… Idag skall jag hinna med att måla lite samt beställa stolar till matsalen. Oj som vi har letat och velat fram och tillbaka. Ena stunden var det Eames och andra About a chair från Hay men ingen av dem kändes riktigt rätt till vårt härliga bord. Så efter ett besök på Svensson i Lammhult så föll allt på plats. En kärlek uppstod… 

Jag föll pladask för en dansk skalbagge i sammet…

Alltså dessa stolar… Dels tycker jag att de är underbara att titta på men har man dessutom nöjet att slå sig ner i en så vill man inte resa sig igen och det är precis så vi vill ha det, långa härliga middagar där ingen vill bryta upp och tacka för sig.  

Stolen kommer alltså från det fantastiska danska märket Gubi och är inspirerad av just en liten beetle, tänk jag som är så paniskt rädd för att vi skall ha träförstörande baggar i vårt gamla hus… Nu tar jag in en egen med flit. Det måste vara någon form av terapi jag sysslar med 😉 Vill inte ha rådjur i trädgården men tapetserade hallen med dem, är galet rädd för baggar men vill ställa dem i matsalen. 

Ja ja, Jag är i alla fall väldigt glad att danskt mötte italienskt och designade denna underbara stol. Den finns med mässingsben eller svarta och för oss är det svart som gäller. älskar ju detaljer i mässing men en stol köper man för att den skall vara fin under en lååång tid och då känns svart lite lättare. Färgen som vi lutar åt nu är den gröna som ni ser på loungstolen ovan alternativt en greige men jag tror att jag skall våga köra grönt. Den är inte skrikig utan väldigt behaglig att titta på, ni vet ”grönt är skönt”

Så, dags att sätta igång med dagens bestyr.

Kram på er!

Hanna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.