Julklappstips till de små…

maileg
maileg
sass & bellemaileg
wheat underkläder linne trosor
Lotta på bråkmakargatan
Lotta på bråkmakargatan
Hej på er!

Nu har det faktiskt börjat på riktigt… Snart är advent här och det är dags att förbereda huset för allt julfix. För oss innebär det tyvärr MASSOR, förstår inte riktigt hur vi skall hinna men det löser sig nog. Främst skall det målas men vi måste också dyka djupt i förrådet för att hitta julkartongerna som gömmer sig där. 

Jag förtränger det en smula och ägnar mig istället åt den mysiga julhandeln 😉 Igår blev det ett besök i nätbutiken Butik Michaelsdotter som har såå mycket fint! Dessutom finns det massa godsaker till oss vuxna också vilket inte alls är så dumt, fick med mig en adventsljusstake och en stjärna utöver de söta små julklapparna. 

Först och främst så fullkomligt älskar jag paketkalendrar, hade själv en i min barndom och det är ju så underbart att få tassa upp på morgonen och öppna paket det första man gör. I vår familj har vi alltid slagit in små gubbar, hus, granar, en kyrka etc för att under hela december bygga upp ett vinterlandskap som vi kallar julbordet, inte att förväxla med all mat…
Min syster och jag turades om och öppnade varannan dag utom på lördagar då man fick ett eget paket till sig själv med något mysigt i. Vi har fortsatt den traditionen och flickorna älskar det! I år är nog första året som Vilhelm kommer att tycka att det är lite kul också… Härligt! 
Detta leder såklart fram till första tipset som ses på översta bilden, en adventskalender från Maileg gjord som en girland med små ljuvliga julstrumpor, love it!

Under den ser ni ett par änglavingar i guld, även de från Maileg. Klickade hem dessa till Lovisa igår 😉 Vi har tidigare haft ursöta änglavingar med fjädrar men som var otroligt ömtåliga vilket inte riktigt går ihop med dessa ljuva änglar så nu hoppas vi på lycka med de här lite mer lekvänliga. 

Den gamla kofferten är från Sass & Belle och skall få bli en julis till Vilhelm som har en miljon bilar som är i stort behov av förvaring!

Grisen, Maileg, fick Lovisa förra året och hon älskar den! Dels för att hon tycker att den ser ut som Lottas Bamsen, vilket är mer än fantastiskt och dels för att den är galet mjuk. Nu har hon dessutom pillat upp ett litet hål i magen där hon stoppar in fingret och känner på det mjuka, lovely…

Eftersom hon som sagt älskar Lotta så blev hon också helt överförtjust i underkläderna från danska Wheat som inte inte bara är ursöta utan också har en helt fantastisk kvalitet, ser likadana ut som när vi fick dem för ett år sedan. Ett hett tips till alla Lottaälskande barn som behöver lite praktiska julklappar utöver alla leksaker… 

Sist men inte minst slår jag ett slag för en bok, inte nödvändigtvis Lotta men en bok till alla barn som vi kan läsa för dem under jullovet eller som de själva kan ligga och mysa med om de blivit tillräckligt stora… Att läsa för våra barn ger dem så otroligt mycket!

Det får bli dagens slutord…

Kram på er!

H

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.