Konsten att färglägga en glasveranda eller två…

 
Hej på er!

Det var ett tag sedan och här hemma har det varit fullt upp som vanligt… De senaste dagarna har ägnats åt målning och putsning av fönster i båda våra glasverandor, paketkalenderfix, kransbindning och allmänt julpyssel. 

December är ungefär som maj fast lite mysigare, en månad då det helt enkelt inte finns tillräckligt många dagar för alla aktiviteter. Skillnaden är att man kan gå omkring och sippa varmt kryddat vin, lyssna till ljudet av en sprakande kamin och tända mängder av ljus. Julen är verkligen en mysig tid trots mycket på jobb, i skolan och hemma. 

Med mina fina föräldrars hjälp och med min envishet och ibland dårskap (riskerat livet genom att hänga dinglandes ut genom diverse fönster) fick vi i alla fall till båda glasverandorna så att de kunde få lite julpiff. I den nya blev det dessutom en ny variant av paketkalender som uppskattas alldeles extra mycket av de små. Själv tycker jag att det är magiskt att se på när de öppnar de små paketen med små gubbar, gummor, stugor etc precis som min syster och jag gjorde när vi var små och min fina mamma innan oss. Barnen öppnar var tredje dag och bygger under december månad upp ett helt fantastiskt  vinterlandskap. På lördagar däremot blir de lite bortskämda med ett eget paket med något spännande i… Igen, traditioner… så ljuvligt…

Nu väntar ett helt burspråk fullt av kittkladdiga fönster på mig…

Ha en fin dag!

H

1 reaktion på ”Konsten att färglägga en glasveranda eller två…”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.