DET BLEV ITALIENSKT NÄR VI MYSTE I KÖKET

 


Kvällens middag är serverad. Det blev Italien som fick regera när vi körde loss i köket och gjorde egen pasta. Alltså vilken skillnad det är, blir ju så vansinnigt gott när man lägger ner lite tid på att fixa till det själv. Det går ju dessutom toppen att spara i kylskåpet till veckan som kommer så enligt mig är det helt klart värt det. Har man ingen pastamaskin eller ork finns ju alltid färsk pasta i affären men den egna blir ju såå god!

Till förrätt blev det en vanlig caprese som hela familjen slukade utom möjligtvis Lovisa som testar allt under lite protest. Jag brukar riva över lite citronskal för att få den sådär härligt sommarfräsch… mums!

Varmrätten var en fullkomligt fenomenal räkspasta som är sådär galet enkel, snabb och sjukt god så jag tänkte att jag bjuder på receptet!

450 g färsk spaghetti
havssalt och nymald svartpeppar
extra fin jungfruolja
2 vitlöksklyftor
1-2 torkade röda chili (eller chiliflakes)
400 g skalade räkor
1 glas vitt vin
8 soltorkade tomater som mixas med stavmixer
rivet skal och saft av en citron
100 g rucola


Fräs vitlök och chili i olivolja tills de börjat få färg lägg sedan i räkorna och fräs dem en liten kortis innan du häller på vinet och de mixade soltorkade tomaterna. Låt allt sjuda ihop medan du häller av pastan (spara lite pastavatten om du skulle vilja späda såsen lite). Salta, peppra, pressa över citron och vänd i rucolan så att den blir mjuk. Smaka av med salt och peppar och toppa sedan med ytterligare rucola och rivet citronskal. 

Så galet god sommarmat!

Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.