PUTTANESCA MY WAY…

I torsdags passade jag världens mysigaste gäng, fast egentligen behöver man ju inte passa dem längre, de bara hänger och myser och min funktion blir mer eller mindre att se till att de får i sig mat på rätt tider 😉
Jag passade på att använda den där hemgjorda pastan som jag sparat i kylen och slängde ihop världens enklaste och godaste pastasås… Barnen var fullkomligt lyrisca och lätt förvånade när jag berättade om sardellerna mm… Stor succé så jag bjuder gärna på receptet!
1 lök
2-3 vitlöksklyftor
2 msk
3 tsk sardellcrème
1 burk soltorkade tomater
1 näve färsk basilika
2 burkar körsbärstomater
1 glas rödvin
lite balsamico creme/råsocker
salt, peppar
chiliflakes
Koka upp pastavattnet och salta ordentligt. Skala och hacka lök och vitlök som ni sedan steker mjuka i olivolja. Mixa undertiden de soltorkade tomaterna tillsammans med basilikan till en slät crème. Tillsätt tomatcrèmen tillsammans med sardellcrèmen och låt allt steka ihop någon minut. Häll på körsbärstomaterna och krossa dem lätt i handen. Låt såsen koka ihop och tillsätt rödvinet efter en liten stund. Lägg i pastan och låt koka några minuter medan såsen puttrar. Smaka av med salt, peppar och råsocker alt. balsamicocreme. Häll av pastan, vänd ner i såsen och servera direkt i pannan, gärna med lite oliver och parmesan…
Mums!
Kram


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.