VILLES RUM

Så var det fredag igen, så galet fort allting går när skola och förskola startar. Alla projekt som skall fixas med och dagar som liksom måste planeras för att allt skall klaffa och falla på plats.

I veckan har jag ju fixat en del i Vilhelms rum och delat med mig av lite olika projekt på Instagram. Ni är många som undrat över färgkoder, inredning, tapet, tavlor mm så här kommer en liten sammanställning 😉

Det där skåpet är ju ett riktigt Blocketfynd som jag fick hem för snart ett år sedan. Tyvärr tog det ett tag innan det blev målat men nu äntligen är det klart. Färgen är en fullkomligt magisk grå nyans som nästan ser vit ut vid första strykningen men som blir perfekt när den väl torkat, otroligt lugn och harmonisk. Tyvärr har jag inte någon färgkod  men däremot ett recept;

wR1 1,9         wW1 50
wY1 7,25       wZ1 10,4

Nordsjö Ambiance Superfininsh som är en matt snickerifärg.

Tapeten heter Punchinello 11 och kommer från Cole and Son. Den finns i flera olika färguppsättningar och med betydligt mer färg om man är sugen på det.

Säcken med harlequinrutor är från Nobodinoz från härliga Barcelona. Alltså de har så mycket snyggt med riktigt skönt retrostuk, stort love. Dessutom gör det att allt Duplo hemma hos oss försvinner in i ett snyggt fodral efter lek och det gillar jag 😉

Sänghimmeln är alldeles ny och kommer från härliga Numero 74. Alltså, I am in love! Den här färgen är så galet fin och den ger så skön karaktär åt hela rummet. Jag är så nöjd över att jag börjat ta in mer färg i huset, det är så härligt! Så, inte vara rädd för guldbruna toner i höst, det är så galet snyggt!

Stjärnkuddarna och Vilhelms Tipi kommer också de från Numero 74. Jag gillar verkligen deras smutsiga färger och råa material, de bryter av mot det söta och mer klassiska detaljerna.

Den gamla skolbänken som tidigare var vitmålad åkte på ett lager med färg när jag ändå målade skåpet så det är samma recept som gäller där.

Billmattan kommer från danska OYOY och är en av mina favoriter. Stilren och snygg samtidigt som Vilhelm älskar den. Tyvärr kan man inte tvätta den utan tar bort fläckar för hand vilket kanske inte är så praktiskt i ett barnrum… Har någon av er mattan och provat att tvätta den trots allt så får ni gärna infa mig/oss om hur det gick 😉

Alla fina tavlor som kom upp i veckan var en riktig hit! Vilhelm pratar med dem, hälsar Francis godnatt eller vinkar hejdå till elefanten och katten innan vi går till förskolan, sjukt mysigt.

Elefanttavlan kommer från isländska Amikat och är fullkomligt magisk! Älskar färgerna i de små detaljerna… En riktig pärla! Sedan har vi ju Mr Francis från Mrs Mighetto, stort love såklart… Hur kan man inte gila en karaktär som ger djur till de som känner sig utsatta och i behov av ett?! Älskar att läsa om alla karaktärerna i de olika kollektionerna.

Sedan har vi katten och rådjuret från härliga Kreativitum, verkligen jättefina prints som passar otroligt sött i de små guldramarna från IKEA.

Har jag glömt något nu?

Jo, ljusslingorna i form av bollar som finns i gråskala vid tipin och i guld vid sängen kommer från Irislights.

Har ni fler frågor är det bara att bombardera mig med dem…

Happy Friday!

Hanna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.