MARMOR I KÖKET

Vilken sommarvecka vi har haft… Nog för att jag egentligen mest vill  ha höst och få mysa runt i härliga höstkläder och känna isande kall luft när jag öppnar dörren på morgonen men det kommer ju det också.

I veckan har jag visat lite bilder från vårt kök på Instagram och varje gång det sker dyker era frågor om marmor och fläckar upp varför jag tänkte skriva lite om det idag. 
Vi har ju renoverat två kök inom loppet av fem år och valt att ha bänkskivor av marmor vid båda tillfällena trots att ett flertal köksleverantörer avrått oss från det då det lätt blir fläckar och vi har barn. Nu är det ju absolut så att det blir fläckar men det beror väldigt sällan på barnen faktiskt 😉
Man måste helt enkelt fråga sig själv om man kan leva med det eller om man vill ha en perfekt blank och polerad yta för att själen skall få ro. Jag hade mycket väl kunnat kvala in där bland de som inte mår bra av matta små ringar från glas mm men just i det här fallet så gör jag inte det. Hade det gällt ett soffbord så hade jag troligtvis flippat om det hade blivit fläckar men i ett kök så blir det faktiskt mest patina.
Jag retuscherar inte bort fläckar på mina bilder på Instagram så ni ser ju själva att intrycket fortfarande är fint men tittar du närmre så är de där skivorna absolut i behov av en slipning och polering. 
Det som gjort störst skada hos oss har varit citrusfrukter då vi använder mycket lime i maten och inte varit så noga när vi kockat loss i köket. Men som sagt allt är en fråga om inställning och för mig gör det inget om ett kök ser ut som om man använder det 😉

Så varför väljer vi marmor varenda gång?

Först och främst beror det på att jag älskar marmor och tycker att det är sådär galet snyggt och som en bonus är det en dröm att baka på. Så bakar du mycket kan jag verkligen rekommendera marmor, det är så galet grymt! Inget fastnar eller klibbar och dessutom är det jättelätt att rengöra skivan efteråt, en trasa med kallt vatten and you’re done!

Hoppas att jag hjälpt er lite i era val…
Kram
Hanna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.