VÅRA GOLV

Alltså ni är ju bara så himla härliga! Så många av er som skickade mängder av härlig energi vår väg i morse när man behöver den som allra mest dessutom, love! Nu är mysstunden i verandan över, barnen har kommit iväg till skolan och föris och jag har hamnat här i mitt lilla officina igen.

Många av er ställer frågor kring våra golv… Hur vi behandlat dem? Om de slits lätt? Är de tåliga? Så här kommer lite info om vad våra härliga golvkillar hittade på när vi skulle få till de där ljusa golven.

Hade det inte varit för allt jobb hade jag valt såpade golv alla dagar i veckan, finns få saker som slår det från ett rent estetiskt perspektiv men med tre barn som far omkring, vuxna som gillar rödvin och en katt som kräks så kändes det inte aktuellt. Istället diskuterade vi fram ett bra alternativ som blev vitlutade plankor som sedan vitoljades för att sist behandlas med ett lager vitpigmenterad hårdvaxolja. Svårare än så var det inte och ja, de har hållit sig riktigt fina även om de slits mer i hallen och köket än i sovrum och matrum.

Det där med kök och hall är ju alltid lurigt och vi har provat flera varianter genom åren men jag har fortfarande inte hittat det ultimata. Problemet med vårt hus är att vi redan har två olika golvtyper på nedre botten, plank och parkett vilket gör att vi inte ville ta in ytterligare en golvtyp (klinkers/linolium) blir för rörigt känner jag. Istället plockade vi fram originalgolven och behandlade dem enligt ovan men som sagt i köket skulle man behöva göra en uppfräschning.

Det var lite om golven. Har ni fler frågor går det alldeles utmärkt att frågebomba 😉

Nu väntar jobb med www.decided.se!

Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.