DE DÄR KAKORNA

Som jag älskar dessa kakor, mormors bondkakor… Mmmm… Enda sedan jag var liten har dessa små godingar varit mina favoriter. Det fanns inget bättre än när mormor satte igång med det där magiska baket, bondkakorna…
Det bästa av allt är att det går så galet snabbt att slänga ihop dem, världens enklaste små godingar.
Ni var ett gäng som undrade över receptet så här kommer det;
200 gram smör
2 1/3 dl socker
50 gram hackad sötmandel
5 dl vetemjöl
1-2 msk sirap (jag brukar ha 2 ;-))
1 tsk bikarbonat
Börja med att hacka mandeln så att det är klart när det väl är dags. Rör sedan smör, socker och sirap pösigt. Blanda ner bikarbonat i mjölet och rör ner i smörblandningen tillsammans med den hackade mandeln. När du arbetat ihop degen är det bara att rulla ut längder och skära i skivor. Grädda i ca 10 min i 180 grader.
Hoppas att ni testar, de är ljuvliga!
Stor kram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.