MONDAY FUNDAY – HÅLLBAR INREDNING

Precis som rubriken säger så är det Monday Funday som gäller och den här gången tänker jag prata om hållbarhet och förnyelse. Hur hänger dessa två begrepp ihop? Jag står precis i färd med att styla om vårt vardagsrum och skapa en vårig och härlig känsla i rummet och dessutom binda ihop det med matrummet på ett behagligt sätt (mer om det kan ni läsa här). Men hur funkar det med shopping och ständig förnyelse när vi samtidigt inte vill leva i en värld av slit och släng?

Sakta men säkert håller vi på att ställa om hur vi tänker kring inköp, förnyelse, shopping mm och hur vi förbrukar vår underbara världs resurser och ibland är det verkligen svårt att se hur förnyelse och just hållbarhet kan gå hand i hand.

Det finns absolut många sätt att shoppa med bättre samvete och här tänker jag ta upp några små knep.

  1. Spara. Släng inte det som skall flytta ut. Har du plats är det bättre att stuva undan och plocka fram när det passar igen. Oftast sker ju förändringarna i inredning ungefär samtidigt som vi växlar om i garderoben och jag tror inte att det är många av oss som slänger alla kläder i samband med nya årstid. Då är det bättre att lägga undan och plocka fram när det passar igen.
  2. Sälj. Är du helt säker på att du inte kommer använda objektet i fråga är det bättre att sälja. Ditt skräp kan absolut vara någon annans skatt. Jag vet inte hur många Traderafynd jag har bakom mig och självklart fyndar andra det jag säljer, it’s a win win för säljare, köpare och miljön. Dessutom har man ju verkligen möjlighet att hitta något alldeles unikt när man shoppar på det här sättet.
  3. Spendera. Det kan ju låta märkligt i sammanhanget men väl värt det när det gäller stora inköp. Jag brukar tänka i 10 år vilket innebär att jag skall ha gillat det för 10 år sedan gilla det idag och tro att jag kommer vara lika förälskad om 10 år.
  4. Återvunnet. Väldigt många företag har börjat producera möbler och inredningsdetaljer i återvunnet material. På bilderna här nedan ser ni mina fina tygprover från Bemz utspridda över vårt matsalsbord som är gjort av återvunnet trä och säljs via Artilleriet, love it!
  5. Förnya med textilier. Jag återkommer ofta till det här påståendet men åh vad man kan göra med textilier! Att byta färg gör ofta att rummet helt ändrar karaktär. Just nu vill jag ändra ordentligt i vårt vardagsrum och istället för att byta soffa och fåtölj så byter jag överdrag. Hur smart?!

Soffan i härligt överdrag från Bemz men snart är det alltså dags för ett nytt och vårigt.

Ovan ser ni en liten smakis på urvalet av tygprover som Bemz skickade till mig och jag återkommer absolut med ett mer utförligt inlägg kring denna spännande process 🙂

Ha en riktigt mysig måndag nu!

Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.