monday funday – topp 10 inredningstrender 2017

Foto via www.birdandfeather.com

 

Måndag igen och snart är det påsklov, time flies!

Det är dags för lite Monday Funday och här kommer en efterfrågad trendrapport för 2017.

1. Växtterrarium. Något som känns riktigt nytt och fräscht är alla växtterrarium som dyker upp överallt. Enkelt att fixa själv, kräver relativt lite underhåll och har hög trendfaktor utan att det kostar för mycket. Blev så sugen på något sådant här att hänga från takbjälkarna i vårt sovrum.

2. Agat. Det här kommer bli stort! Materialet har redan tagit den internationella marknaden med storm och nu spås också vi i Sverige falla för denna underbara ädelsten. Vad säger ni? Jag föll i alla fall pladask för de fina borden och vill man inte ta i riktigt så mycket är ju de härliga blå bokstöden en fantastiskt fin detalj.

3. Brunt och grönt. Under en lång tid har vi sett en trend med ljusa väggar, golv och möbler. En färgskala i vitt och grått har dominerat men nu börjar de murriga färgerna ta över. Grönt och den kanske lite otippade bruna skalan trendar ordentligt både vad gäller möbler och väggfärg. Vill man inte gå all in med en brun vägg kan man välja en snygg mörkare tavla som ni ser att jag gjort här nedan och sedan blanda upp det med möbler i brunt och grönt.

4. Återvunnet. Väldigt många företag har börjat producera möbler och inredningsdetaljer i återvunnet material. På bilderna här nedan ser ni mina vårt matsalsbord som är gjort av återvunnet trä och säljs via Artilleriet, love it!

 

Foto via www.decorpad.com
Foto via www.matthewstudiosny.com
Här har jag hängt en mörk tavla på vår ljusa vägg samt kombinerat den med de gröna sammetsstolarna från Gubi.
Sammet, brunt, grönt och återvunnet!

5. Långhåriga mattor. Förra året klev mattan in och fick en ny roll i mångas hem, från att ha varit en diskret del skulle den nu ta plats och dra åt sig blickar likt de många Beni Ourainmattorna. De är kvar också i år men nu kommer en ny utmanare i den riktigt långhåriga ryamattan. Det supertrendiga svenska märket Layered har gjort en alldeles fantastisk variant i av denna mattyp som finns i färgerna vitt och rosa.

6. Sammet. Inget nytt för i år, sammeten kom ju verkligen stort redan förra året men den håller sig kvar och skapar en känsla av lyx. Jag älskar våra gröna sammetsstolar från Gubi som vi har i matrummet och det är absolut ett material som drar blickarna till sig. Många drömmer nog om en sammetssoffa och det finns flera lösningar på det. Antingen kan ni via Bemz köpa ett överdrag från deras sammetskollektion eller så gör man en mindre förändring med några sammetskuddar.

7. Blandade metaller. Mässing har ju dominerat de senaste 6 åren och det är verkligen ett alldeles underbart material som bidrar till en lyxig känsla. Som ni säkert redan märkt kommer silver mer och mer vilket känns härligt, kul och lite som en frisk fläkt. Men, och det här är ett stort men, släng inte ut mässingen bara för att silver dominerar just nu. Det är superfint att blanda metaller och det gör faktiskt att hemmet inte upplevs lika slaviskt trendigt utan står för en tidlöshet som känns helt rätt i sammanhanget. Man vill ju inte att ens hem skall se ut som en inredningsbutik utan snarare spegla ens personlighet.

8. Rosa. Överallt ser vi olika varianter av denna alldeles underbara och härliga färg. Det är så kul att den tagit ett kliv ut ur barnrummet och direkt in i finrummet och dessutom förfinat sin nyans på vägen. Jag älskar denna trend och snart kommer ni få se något riktigt maffigt och rosa här hemma!

Foto via www.layered.se
Foto via www.skultuna.com
Foto via www.hm.com

9. Stormönstrade möbler. Efter en lång period av lite lugnare mönster och mycket enfärgat vad gäller just möbeltyger kommer nu de riktigt stormönstrade sofforna och fåtöljerna tillbaka. Här nedan ser ni en klassiker från Svenskt tenn som alltid känns lika fin, tidlös trots sitt starka mönster.

10. Blått. Det här var ju en färg som dominerade förra året men som hänger kvar i år och dessutom finns med i alla möjliga former, från porslin och vaser till möbler och väggfärg. En klassiker som dessutom går alldeles magiskt fint ihop med både brunt, rosa och grönt. Eller varför inte göra som bilden nedan och fixa lite blått till påsk? Alla små detaljer räknas!

 

Foto via www.svenskttenn.se
Foto via www.aliceandlois.com

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.