rent kök

 

 

Tisdagsstädat och rent i vårt kök, ingen njuter mer än jag dessa dagar då hela huset doftar av såpa och det inte finns en endaste dammtuss någonstans. Idag fick jag en liten utmaning/förfrågan av en vän på Instagram som bad mig visa något som min bästa M hade gjort. Det var faktiskt inte så svårt alls att välja, det här platsbyggda köket var bland de första han fixade när vi flyttade in här och det var en alldeles underbar känsla att få ställa sig och laga mat i ett riktigt kök efter månader av otaliga restaurangbesök och kokplattsfix.

Där de tre lamporna hänger bakom diskhon fanns då vår yttervägg och köket var betydligt mindre men det var ändå alldeles underbart, köket är ju liksom själva hjärtat i hemmet. När väl byggfirman kom in växte köket och vi fick både sittbänk och en ordentlig kyl/frys från Smeg som vi är jättenöjda med.

 

 

Spis, ugn, grill och fläkt kommer alla från italienska märket Ilve, vi hade ju redan renoverat ett kök i lägenheten i stan och hade faktiskt samma upplägg där och det om något är väl ett riktigt bra betyg, att man sätter in samma uppsättning i nästa hem.

 

 

Diskhon kommer från Ikea, blandaren från Nacka byggnadsvård och alla skålhandtag är inhandlade på Byggfabriken. Älskar alla dessa underbara små butiker fyllda av sekelskiftesdetaljer. (Kanske inte Ikea då men de andra ;-))

 

 

Den där grillen är faktiskt alldeles fantastisk på alla möjliga sätt och vis, ibland som grill och titt som tätt för att hålla maten varm eller ställa ifrån sig heta plåtar och bakformar.

 

 

Min egen lila basilikasamling, är ju som ni kanske vet fullkomligt galen i Caprese och då gäller det att alltid ha basilika, buffelmozarella och härliga kvisttomater hemma… Love it! Nu är det dock dags för mig att vara lite kreativ där i köket så att de små änglarna får lite mat i magen.

Ha en alldeles underbar tisdagskväll nu!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.