back to school men först pannkakor

 

Åh vilken härlig morgon!

Solen strålade in i glasverandan och alla barnen var peppade för skola och förskola! Vilhelm vaknade redan 04.30 och kom upp till oss där han somnade om. Själv kunde jag inte göra detsamma men njöt av Camilla Läckbergs Häxan i ljudboksformat. Alla kom iväg i tid och nu startar vardagen igen, ni vet den där galna som är från slutet av maj till början av juni. Den då alla avslutningar, uppträdanden, picknickar, vårdiscon mm äger rum och jag alltid lyckas missa något. Med den lilla perioden i åtanke var det extra skönt att skolan bestämt sig för att ha studiedag i samband med påsklovet.

Vi fick en extra ledig dag igår och  passade på att ha en liten pannkaksfrukost med härligt fluffig grädde och tinade blåbär. Riktigt skön sommarkänsla och trots att det faktiskt snöade här en sväng igår förmiddags kom våren tillbaka på eftermiddagen. De stora barnen passade på att busa runt i trädgården medan Vilhelm och jag susade ner till Ica och postade alla era ordrar.

 

 

De där två! Han är så älskad av Lovisa att det knappt går att beskriva. Från den dag hon blev storasyster har hon gått all in för sin roll och tar hand om honom så mycket hon bara kan. Här berättar hon hur vispen fungerar och att man måste vara försiktig så att man inte gör illa sina små fingrar. Först var han bara full av bus men sedan trillade polletten ner och allvaret tog över, gullungar!

 

 

Trots att han är ganska van vid att höra den där lilla maskinen jobba tycker han fortfarande att det är jätteläskigt.

 

 

Hur mysigt är det inte med morgonrufsig fläta! Filippa fick fixa grädden och blåbären och när jag gräddade pannkakorna myste de upp sig i soffan och tittade på Madicken.

 

Pannkakor

3 ägg

2,25 dl mjöl

4,5 dl mjölk

lite salt

1,5 msk smält smör (till smeten)

Vispa ihop allt och stek i smör för ljuvligt frasigt resultat!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.